ΠΑΜΕ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώνα



Logo PAME2Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο αλλά και όλο το λαό σε έναν αγώνα για Σιδηρόδρομο λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων, απευθύνει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώνα.

Στην ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων προχωρά στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ακολουθούν μάλιστα η ΕΕΣΣΤΥ (τροχαίο υλικό), ο ΟΣΕ, το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Η ιδιωτικοποίηση του Σιδηρόδρομου και άλλων στρατηγικών υποδομών στην Ελλάδα γίνεται με την «πλάτη» και την αμέριστη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.ά. Άλλωστε οι κυβερνήσεις αυτών των κομμάτων είχαν ανοίξει αυτόν το δρόμο που φτάνει τώρα στο τέρμα του η κυβέρνηση.

Με το «αφήγημα» της «δίκαιης ανάπτυξης», η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας προσπαθούν να βάλουν τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και συνολικά το λαό να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν στον κλάδο, ενώ είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτε από αυτή, αλλά και η όποια ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια όλων των δικαιωμάτων τους.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ στον κλάδο που όλα αυτά τα χρόνια αποκοίμιζαν τους εργαζόμενους στη λογική του μικρότερου κακού. Έστρωναν στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής ειρήνης τη φάκα της καπιταλιστικής ανάπτυξης σπρώχνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώνα. Στην πάλη τους ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, μισθοί, δικαιώματα αλλά και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Κανείς έξω από τον αγώνα. Κανένας κλάδος μόνος του. Η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων και ο αγώνας για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας πρέπει να έχει στην προοπτική του την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο αλλά και όλο το λαό σε έναν αγώνα για σιδηρόδρομο λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ένα Σιδηρόδρομο που θα εξασφαλίζει σύγχρονες, καθολικές, ποιοτικές, φθηνές και ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές. Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, της αγροτικής παραγωγής, του Εμπορίου, της Βιομηχανίας, του Τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος. Θα εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης για τους εργαζόμενους σε αυτόν». 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός