Τα Μπαλέτα Μπολσόι σε τρεις μοναδικές παραστάσεις



Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι, με τον Ιβάν Βασίλιεφ και τους Ιγκόρ Τσβίρκο, Νίνα Καπτσόβα, Μαρία Βινογράντοβα, σε μια ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη και στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη. Μία επετειακή παράσταση – αφιέρωμα των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου, του μεγάλου χορευτή και χορογράφου Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που ανεβαίνει κι αυτός ξανά στη σκηνή, συμπρωταγωνιστώντας με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου σήμερα, τον Ιβάν Βασίλιεφ.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας Χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «Καζανόβας».

Στο δεύτερο θα δούμε το περίφημο «Νιζίνσκι», όπου επίσης συνυπάρχουν αποσπάσματα από παραστάσεις που χορογράφησε ο Λαβρόφσκι, όπως η «Ρωσίδα Μπαλαρίνα», αλλά και χόρεψε ο ίδιος, φυσικά με το αντάτζιο από τον «Σπάρτακο» και από τον «Δον Κιχώτη» σε περίοπτη θέση, αφού είναι δύο μπαλέτα στα οποία μεγαλούργησε.

Και τέλος, τα Μπολσόι θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο ΑΜΟΚ, που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018 σε σκηνοθεσία και χορογραφία πάντα του Λαβρόφσκι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός