«Ένα χαστούκι από παπαρούνες» στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 6 Οκτώβρη



Μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδυάζει ποίηση και μουσική και έχει τον τίτλο «Ένα χαστούκι από παπαρούνες» θα δώσουν τα μέλη της Θεατρικής ομάδας εκπαιδευτικών «ΠΑΙΖΩ-ΔΡΩΜΙΟ» στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στο πλαίσιο της έκθεσης εικαστικών καλλιτεχνών της γενιάς του ΄30.

Πρόκειται για ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από έργα των Γεωργίου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σαραντάρη, κ.ά. με συνοδεία κλασικής μουσικής. Ποίηση και μουσική, συνοδοιπορούν και συναντώνται «ανάβοντας στίχους για να ξορκίσουν το κακό…».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 20.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Η παρουσίαση των εικαστικών καλλιτεχνών θα γίνει από τον ιστορικό τέχνης κ. Γρηγόρη Αναγνώστου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Ορέστης Μπακαστάθης και Χρήστος Τσαρούχης (κλασικές κιθάρες).

Από το «Παιζω-Δρώμιο»: Γιάννης Βλάχος, Γεωργία Ζαχαροπούλου, Θανάσης Μπακαστάθης, Τίνα Παπασωτηροπούλου.

Η θεματική έκθεση «Η γενιά του ’30 μέσα από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης», φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη από την Τρίτη 11 Ιούλη και θα παραμείνει έως τέλος Οκτώβρη 2017, για να υποδεχτεί τους μαθητές της πόλης μας και όσους φιλότεχνους δεν είχαν την δυνατότητα να την επισκεφτούν.

Ενδεικτικά, ορισμένοι από τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες της Γενιάς του ’30 είναι οι: Κωνσταντίνος Παρθένης, Φώτης Κόντογλου, Γιάννης Τσαρούχης, Νίκος Εγγονόπουλος, Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Σπύρος Βασιλείου, Αγήνωρ Αστεριάδης, Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Γιολδάσης, Βάσω Κατράκη, Α. Τάσσος, κ.ά.

Την έκθεση «Η Γενιά του ’30 στις εικαστικές τέχνες, μέσα από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών» επιμελήθηκε ο Ιστορικός Τέχνης Γρηγόρης Αναγνώστου.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110 (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Τρίτη και Παρασκευή : και 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός