Η θεατρική παράσταση «Ο Λαζάραγας» από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών



Τη θεατρική παράσταση «Ο Λαζάραγας» («Τα σκοτάδια») του Γεώργιου Φωτιάδη, ανεβάζει την Κυριακή 23 Φλεβάρη, στις 19:00 ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών, στην αίθουσα του Οργανισμού (Αριστείδου 183 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα).

Ο Γ. Φωτιάδης, έγραψε το έργο «Λαζάραγας» («Τα σκοτάδια»), εμπνευσμένος από την επανάσταση του 1905 στο εργοστάσιο «Πουτίλοφ» της Αγ. Πετρούπολης. Ο Λαζάραγας από μικρός και ασήμαντος μικροαστός κατόρθωσε με κακούργα μέσα να γίνει «πομέτσικος» (μεσαίος γαιοκτήμονας) και να καταπιέζει όλους τους χωριάτες, να τους εκμεταλλεύεται.

Ο Λαζάραγας είναι ένας πραγματικός κλέφτης αφού και η ταυτότητά του είναι κλεμμένη, καθώς σκότωσε τον πραγματικό Λαζάραγα και πήρε τη θέση του…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαλπιγκίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ναταλία Ευφραιμίδου

Σκηνογραφική επιμέλεια: Μωυσής Αβραμόπουλος

Κουστούμια: Ελπίδα Παπαδοπούλου

Ηχητικά: Γιώργος Χαραλαμπίδης

Παίζουν οι: Γιάννης Ευφραιμίδης, Ελένη Ζουρνατζίδου, Ναταλία Ευφραιμίδου, Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Θεοδόσης Εφραιμίδης, Γαλήνη Χαραλαμπίδου, Χάρης Πανικίδης, Μωυσής Αβραμόπουλος, Ελβίνα Ευφραιμίδου, Στράτος Παπαδόπουλος, Χρήστος Αλεξανδρίδης, Γιάννης Χίλης, Γιώργος Σονίδης.

http://www.youtube.com/watch?v=_KBttP6k7mQ#t=27

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός