«Η Ανάκριση» του Πέτερ Βάις επέστρεψε στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»



Το εμβληματικό διαχρονικά, αλλά και εξαιρετικά επίκαιρο έργο «Η Ανάκριση» του Πέτερ Βάις, η παράσταση που συγκινεί βαθιά τους θεατές της, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», μετά από ένα διάλειμμα 20 ημερών, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Ο δεύτερος κύκλος των παραστάσεων στην Αθήνα άνοιξε την Τετάρτη 12 Μάρτη και ολοκληρώνεται οριστικά την Κυριακή 13 Απρίλη.

Ο Γερμανός συγγραφέας Πέτερ Βάις, διακεκριμένη προσωπικότητα του σύγχρονου θεάτρου, παρουσίασε το έργο «Η Ανάκριση», αφού παρακολούθησε τη δίκη της Φραγκφούρτης για το Άουσβιτς που είχε την επίσημη ονομασία «Ποινική διαδικασία εναντίον του Μούλκα και άλλων» (20 Δεκέμβρη 1963 έως τις 20 Αυγούστου 1965). Ήταν η πρώτη μεγάλη δίκη που διεξήχθη από τη γερμανική Δικαιοσύνη εναντίον των ναζιστών εγκληματιών, στην οποία κατέθεσαν 359 μάρτυρες, εκ των οποίων 248 επιζήσαντες του στρατοπέδου. Η δίκη γνώρισε τεράστια δημοσιότητα και ήδη πριν την απαγγελία των δικαστικών αποφάσεων στις 19 και 20 Αυγούστου 1965, ο Βάις με βάση τα ντοκουμέντα της δίκης έδωσε μορφή σε ένα θεατρικό κείμενο, που μας οδηγεί να ακολουθήσουμε ολόκληρη τη μαρτυρική πορεία προς το Άουσβιτς.

Απόδοση, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία, μουσική Επιμέλεια: Σταύρος Σ. Τσακίρης. Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου. Σκηνικά – κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου. Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Εύα Κοταμανίδου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θόδωρος Γράμψας, Παύλος Ορκόπουλος, Κώστας Μπάρας, Δημήτρης Καλαντζής, Σπύρος Τσεκούρας, Τζένη Κόλλια, Γιάννης Γούνας, Μαρία Τζάνη, Ευθύμης Ξυπολιτάς.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός