ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ «ΜΑΥΡΗ». ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΑΥΡΙΟ.



SYLLOGOS_EMPOROYPALLILLON_ATHINA LOGO

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τα δικαιώματά μας δεν τα βγάζουμε στο «σφυρί»!

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 12 μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εντατικοποίησης που επικρατούν στον κλάδο.
«Τα δικαιώματά μας δεν τα βγάζουμε στο «σφυρί»», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αυριανή οργάνωση της λεγόμενης «Black Friday» από μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.


Οπως επισημαίνει, οι εμποροϋπάλληλοι «καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης». Σε μια σειρά καταστήματα («Public», «Κωτσόβολος», «Media Markt») «έχουν τροποποιήσει όλα τα προγράμματα των εργαζομένων, επιβάλλοντάς τους παραπάνω ώρες εργασίας, όχι μόνο την Παρασκευή 24 Νοέμβρη άλλα και τις μέρες πριν και μετά», ενώ αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει από εργαζόμενους σε επιχειρήσεις μέσα σε εμπορικά κέντρα («Mall», «Attica», «McArthurGlen» και στην Ερμού). Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ «χρωστάνε δεκάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενούς τους» και «»διευθετούν» το ωράριο των εργαζομένων καταπώς τους βολεύει και εξυπηρετεί τα κέρδη τους».
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου σε πολλές περιοχές έχουν ήδη εργαστεί τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, με βάση το νόμο (4472/2017) που ψήφισε η κυβέρνηση, ενώ έχουν μπροστά τους το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων.
Με την αυριανή κινητοποίηση και την καθημερινή του δράση στους χώρους δουλειάς, ο Σύλλογος διεκδικεί τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση όλων των νόμων που «απελευθερώνουν» το ωράριο, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
Ειδικά μπροστά στη «Black Friday», διεκδικεί από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς ελέγχους για την τήρηση των ωραρίων και των συμβάσεων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός