Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ για τη Γενική Συνέλευση και τη ΣΣΕ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

Για τη Γενική Συνέλευση και τη ΣΣΕ

Συνάδελφοι-σσες, η πλειοψηφία του Συνδικάτου ύπουλα και μεθοδευμένα προσδιόρισε έκτακτα τη Γ. Συνέλευση για την Πέμπτη 7-12 χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1-12. (Ακόμα και οι αφίσες που κυκλοφόρησαν στους χώρους εργασίας τη Δευτέρα το πρωί είχαν παραγγελθεί κρυφά την προηγούμενη εβδομάδα).

Κάποιος που αγωνίζεται για το καλό των εργαζομένων έχει ανάγκη από τέτοιες μεθοδεύσεις;;;

Το προεδρείο επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εάν δεν υπογραφεί σύντομα νέα ΣΣΕ. 

Δεν απαντά όμως στις προκλήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, γιατί;; Μήπως για να κάνει τον καλό μπάτσο;;

Πρόκειται για τον πιο χυδαίο και βρόμικο εκβιασμό εις βάρος των εργαζομένων από πλευράς του προεδρείου του Συνδικάτου.  

Εάν η διοίκηση και το υπουργείο ήθελαν να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο θα μπορούσαν να το είχαν κάνει ακόμα από τον Αύγουστο καθώς ο ν.4482 ψηφίστηκε τον Ιούλιο.

Γιατί δεν το έκαναν;;  Γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις και δεν θέλουν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ  και γενικά  τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Η Θεσσαλονίκη έχει πικρή εμπειρία από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Στόχος της πλειοψηφίας του Συνδικάτου είναι οι μειώσεις να περάσουν χωρίς αντιδράσεις, στην ουσία εφαρμόζει την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ και της Ε.Ε.

Η πρόταση του προεδρείου είναι για:

  • Mειώσεις 20% επί του ετήσιου εισοδήματος!! (4,5% επί του μηνιαίου μεικτού μισθού και το υπόλοιπο από τον 13ο και 14ο μισθό)  Συνολικά 2,5 μεικτούς μισθούς.
  • Η ΣΣΕ να έχει αναδρομική ισχύ από 1 Οκτώβρη, δηλ. μέρος των χρημάτων που θα περικοπούν από τον Οκτώβρη και μετά θα χρηματοδοτήσουν την αναλογία που θα μας δοθεί ως δώρο Χριστουγέννων!
  • Διατηρεί –από προηγούμενες ΣΣΕ- την υπερωρία των οδηγών για να διευκολύνει τον ΟΑΣΘ να προσθέσει επιπλέων δρομολόγια στα προγράμματα των λεωφορείων με κόστος 4 – 5 ευρώ την ώρα
  • Διατηρεί την αδικία του ενιαίου μισθολογίου όπου σε εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας η μισθολογική εξέλιξη θα είναι κάθε 2 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- και κάθε  3 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι με βάση τις προτάσεις της πλειοψηφίας και μετά από συνεχείς μειώσεις δικαιωμάτων  ακόμα από το 2014 πρέπει να  επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους, το δρόμο της υποταγής και της άνευ όρων παράδοσης ή του αγώνα, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.

Δεν πρέπει να πέσουμε αμάχητη, έχουμε τεράστια δύναμη που κάποιοι την υπονομεύουν!

Να καταψηφίσουμε την ΣΣΕ που μας προτείνουν και να απορρίψουμε τα ψευτοδιλήμματα και τις μπλόφες διοίκησης ΟΑΣΘ και Συνδικάτου.

Το αίσχος των μειώσεων των μισθών μας δεν πρέπει να περάσει!!

Να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις των μισθών και επιστροφή των κλεμμένων του προηγούμενου διαστήματος
  • Κατάργηση της υπερωρίας των οδηγών και της τζάμπα εργασίας
  • Επισκευή και τακτική συντήρηση των λεωφορείων που σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνα
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού (έχουν κερδηθεί δικαστικές αποφάσεις)
  • Ισχύ της νέας ΣΣΕ από 1-1-2018
  • Ενιαία μισθολογική εξέλιξη για κάθε ειδικότητα
  • Άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας    

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η τροπολογία της κυβέρνησης για την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις –μέσα και η πλειοψηφία του συνδικάτου- σιωπούν….αυτοί είναι!!

Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάρουν μέρος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην επερχόμενη απεργία για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και το δικαίωμα στην 1η κατοικία.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός