ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ στην ΕΛΒΟ και στον ΟΑΣΘ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

metallokmak@gmail.com    τηλ. 6948083241

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Σ.Θ. Τηλ.  6979731133

Κ Ο Ι Ν Η   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι,Συνταξιούχοι, 

Εργαζόμενοι από την ΕΛ.Β.Ο., μαζί με τους συναδέλφους από τον ΟΑΣΘ, θέλουμε με αυτήν την ανακοίνωση να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση  στις δύο εταιρίες.

Στην ΕΛΒΟ για ακόμη μια φορά είμαστε για 3 μήνες απλήρωτοι, χωρίς καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, ενώ οι διαδικασίες της ειδικής εκκαθάρισης – ιδιωτικοποίησης – εκποίησης της εταιρίας είναι στην τελική φάση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ΣΚΟΠΙΜΑ η παραγωγή της ΕΛ.Β.Ο. είναι μηδαμινή.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον ΟΑΣΘ, με την εκκαθάριση εν λειτουργία του Οργανισμού, να συνεχίζεται εν όψη της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου και στον ΟΑΣΘ, όπως και της παραγωγής οχημάτων στην ΕΛΒΟ.

          Στόχος και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι είτε η εκποίηση, είτε η παραπέρα απαξίωση και των δύο εταιριών, έτσι ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Στον ΟΑΣΘ, η νέα διοίκηση πέταξε τη φιλολαϊκή μάσκα. Σε συνεργασία με την πλειοψηφία του συνδικάτου των εργαζομένων, ετοιμάζει μεγάλες μειώσεις μισθών. Οι βλάβες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, με κίνδυνο και ταλαιπωρία τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον λαό της πόλης, που περιμένει καθημερινά με τις ώρες στις στάσεις, τα λεωφορεία που σκόπιμα δεν επισκευάζονται και παραμένουν χαλασμένα στα αμαξοστάσια.

Στην ουσία η συγκοινωνία εκτελείτε με τα μισά λεωφορεία του Οργανισμού!!!  

          Και όμως, οι ανάγκες στη χώρα μας για λεωφορεία, πυροσβεστικά, απορριμματοφόρα, ασθενοφόρα, είναι τεράστιες για την κάλυψη σε μία σειρά κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τον λαό. Εκφρασμένες ανάγκες που δεν μπορούν να αναβληθούν υπάρχουν επίσης για μια σειρά τροχοφόρα και άρματα για την Άμυνα της χώρας.

          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αντί να αξιοποιήσει την ΕΛΒΟ ως εργαλείο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για φθηνά και ποιοτικά οχήματα στην υπηρεσία του λαού, τόσο στον πολιτικό όσο και στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, κάνει ακριβός το αντίθετο. Είναι άλλωστε απόλυτα σύμφωνη και προσηλωμένη, στις επιδιώξεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, να είναι η χώρα μας χώρα εισαγωγής και όχι χώρα παραγωγής οχημάτων, καταστρέφοντας οποιαδήποτε θετική προοπτική (μείωση ανεργίας, απόκτηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας κλπ.).

Για αυτό την ώρα που στην γειτονιά μας εξελίσσεται η πολεμική σύγκρουση Ε.Ε.- Ρωσίας-ΝΑΤΟ με επίκεντρο τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για: α) αναβάθμιση των F16. β) Εμπλέκει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε 13 αποστολές εκτός των ελληνικών συνόρων. γ) Δεσμεύεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στο Άραξο. δ) Αναβαθμίζει την βάση της Σούδας και δημιουργεί βάση Νατοϊκών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Εκατομμύρια, που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο, στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία, για τις ανάγκες του λαού που από κοινού έχουν τσακίσει όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ψηφίσει.

Τεράστια ευθύνη έχουν εκτός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που στα πλαίσια των αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Πολεμική Βιομηχανία, κάτω από οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς, ιδιωτικό ή δημόσιο, ανάγκαζαν την ΕΛ.Β.Ο. να παίξει ρόλο υποκατασκευαστή ξένων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ θα μπορούσε στην 45χρονη πορεία της, να αναπτύξει δικά της οχήματα τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, κατάλληλα για τις εγχώριες λαϊκές ανάγκες. Σκέψου πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, θα πρόσφερε αυτή η προοπτική – επιλογή για εσένα και τα παιδιά σου.

          Οι θιασώτες της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ας κοιτάξουν τι έκανε ο Μυτιληναίος στην ΕΛΒΟ, όταν μάζεψε όλο το χρήμα και έφυγε νύχτα, και πως κατάντησε τον ΟΑΣΘ, η διοίκηση των μετόχων, μετά από 60 χρόνια απρόσκοπτης επιχορήγησης από το κράτος!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ  καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΕΛ.Β.Ο..  Χρηματοδότηση τώρα, για την κατασκεύη νέων λεωφορείων, την επισκεύη και ένταξη στην κυκλοφορία των παροπλισμένων λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. από την ΕΛ.Β.Ο., για φθηνή και ποιοτική αστική συγκοινωνία, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.                        
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΟ
  • ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς, στην υπηρεσία του λαού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • ¨Αμεση ανάθεση προγραμμάτων στην ΕΛ.Β.Ο. για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.          
  • ΚΑΜΙΑ εμπλοκή της ΕΛ.Β.Ο. σε Ευρωατλαντικά προγράμματα, που μπορεί να εμπλέξουν την χώρα και τον λαό, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.                 
  • ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών στον Ο.Α.Σ.Θ. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων.  

ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ !!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
στην
ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ.
στις
14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις
10:30 π.μ. στο Άγ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός