Πρόταση της ΔΑΣ στο ΕΚΑ για κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας



Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΣΠρόταση για κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, κατάθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση για την λήψη σχετικής απόφασης.

Στην πρότασή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν σε κλάδους και χώρους δουλειάς ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας και όλης της Ελλάδας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πάρα πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Για παράδειγμα η κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει να ξεμπερδεύει με το απεργιακό δικαίωμα γενικά αλλά και σε μια σειρά επιχειρήσεις που οδεύουν προς το Υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση όπως εδώ στην Αττική: οι Αστικές Συγκοινωνίες, η ΕΥΔΑΠ, το Αττικό Μετρό κ.ά. Θέλουν να δέσουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα, να μην αντιδράσουν στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Να μην τους το επιτρέψουμε.

Καταθέτουμε την πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός