ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΘ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ LogoΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    29-12-2017 

Οργάνωση και αγώνας για να σταματήσει ο κατήφορος

  Συνάδελφοι-σσες, συνεχίζετε η επίθεση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της πλειοψηφίας του Συνδικάτου ενάντια στα δικαιώματα μας.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στη Γ. Συνέλευση ότι θα πάρουμε ολόκληρο (100%) το δώρο Χριστουγέννων τελικά το προεδρείο του Συνδικάτου έκανε ακόμα μια υποχώρηση στο 65% (5/8), ενώ ακόμα και αυτό δέχθηκε να το πάρουμε σε…δόσεις με προκαταβολή και εξόφληση! Από τη άλλη η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου  παρουσίασε τον απολογισμό δράσης του τριμήνου και  ισχυρίζεται  ότι  διέπετε από διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με την παλιά διοίκηση των μετόχων και ότι μείωσε τις δαπάνες του Οργανισμού.

Λέει ψέματα στους εργαζόμενους και στον λαό της Θεσσαλονίκης η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Και οι δύο διοικήσεις ακολουθούν πιστά τον δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των μνημονίων που λέει «μειώστε το εργασιακό κόστος»! Η μείωση του κόστους λειτουργίας μέχρι σήμερα -πέρα από τα 16 εκ. ευρώ από τα μερίσματα των πρώην μετόχων- βασικά έχει ήδη προέλθει από:

  • Tη μη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου
  • Tη μείωση του προσωπικού χωρίς να γίνονται νέες προσλήψεις
  • Τα 18 εκ. ευρώ από τη μείωση της μισθοδοσίας των εργαζομένων  

  Έχουν πολύ θράσος αυτοί -διοίκησηΟΑΣΘ και προεδρείο Συνδικάτου- που εγκλημάτησαν από κοινού  κόβοντας 2,5 μισθούς να οργανώνουν γλέντια με τα δικά μας λεφτά στα Αμαξοστάσια για το «καλό του νέου έτους». -Είναι αυτοί που στις μηνιαίες υπηρεσίες των τεχνιτών προγραμματίζουν μονοήμερα ρεπό!! -Είναι αυτοί που εντατικοποιούν την εργασία -και το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερο με τις αλλαγές στα ωράρια των γραμμών- με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα και στο μέλλον ακόμα περισσότερα τραγικά περιστατικά όπως του συναδέλφου της γραμμής 19 («καλό ταξίδι» στο συνάδελφο  και σε όλους τους συναδέλφους που «έφυγαν» πρόωρα και τόσο άδικα από κοντά μας)   Με την τρίτη αξιολόγηση έρχεται νέο αντιλαϊκό «πακέτο». Ήδη έχει περάσει τροπολογία για τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας και έπεται νομοθετική ρύθμιση για το δικαίωμα της απεργίας. Θα μείνουμε ακόμα μια φορά θεατές;; Στο τελευταίο Δ.Σ. πριν την  απεργία στις 14/12 η ΔΑΣ ΟΑΣΘ πρότεινε:

  1. Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου τα λεωφορεία που θα κυκλοφορούσαν να αξιοποιούνταν  ως απεργιακά για να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στην απεργία όσο το δυνατό περισσότεροι εργαζόμενοι.
  2. Πριν από τις συγκεντρώσεις (π.χ. 8 :30 ) εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕΘ (πρώην ΣΑΣΘ) να πραγματοποιούσαμε  προσυγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Μ-Θ.

Οι συνάδελφοι μας στον ΟΣΕΘ παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταφορών ότι δεν θα απολυθεί κανείς και θα ενταχθούν στο νέο φορέα τελικά απολύονται μετά τη λήξη των συμβάσεων τους. Το προεδρείο ουσιαστικά απέρριψε τις προτάσεις ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις  δεν τοποθετήθηκαν καν. Τους βολεύει η ησυχία στους χώρους εργασίας για να περνάνε οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και τα αντεργατικά  μέτρα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι, βάζοντας πλάτη στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.      Συνάδελφοι-σσες, το σύνθημα «Τίποτα δεν γίνετε αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς» είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε πράξη στους χώρους εργασίας του Οργανισμού. Συσπείρωση, ενότητα και αγώνας με τη ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ σε ταξική βάση. Το συνδικάτο από εργοδοτικό και κυβερνητικό πρέπει να γίνει ταξικό-αγωνιστικό-διεκδικητικό. Είναι θετικό ότι το 30% των συναδέλφων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και είπε στη Γ. Συνέλευση ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ του προεδρείου και της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε αν το πάρουμε απόφαση και για αυτό ευχόμαστε σε όλους:

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός