Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς



Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε περισσότερες από 30 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και από την αριστουργηματική μεταφορά του μυθιστορήματος «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στην τηλεόραση τη σεζόν 1979-1980.

Ο ίδιος είχε επίσης γράψει τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως «Χαμογελάστε παρακαλώ» (1983) στην ΕΡΤ, «Οικογένεια Βλαμμένου» (1986) του Δ. Ψαθά στην ΕΡΤ, «Μια απίθανη γιαγιά» (1991) στην ΕΤ2, «Το λευκό σταυρόλεξο» (1986) στην ΕΡΤ, «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» (1979) στην ΥΕΝΕΔ κ.ά.

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή και ανέπτυξε ευρύτατη συγγραφική δραστηριότητα, η οποία επεκτάθηκε επί σειρά ετών σε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Ο ηθοποιός και φίλος του Κώστας Βούτσας τον αποχαιρέτησε στο Facebook με μια φωτογραφία από την ταινία «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα» (1968) στην οποία έπαιζαν μαζί, γράφοντας «Καλό σου ταξίδι Χρήστο Δοξαρά».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός