Σπάνια επτανησιακή όπερα σε διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή



Μια νέα προσέγγιση στην επτανησιακή όπερα του 19ου αιώνα πραγματοποιεί η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, στη νέα της συναυλία στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος), την Τετάρτη 17 Γενάρη στις 8.30 μ.μ. Τη φορά αυτή θα παρουσιάσει ένα ακόμη σημαντικό ελληνικό έργο, την όπερα του Ζακυνθινού Παύλου Καρρέρ, «Fior di Maria».

Η σχεδόν άγνωστη όπερα «Fior di Maria» γράφτηκε το 1867 και βασίστηκε πάνω στο πολύ γνωστό στην εποχή του κοινωνικό μυθιστόρημα του Εζέν Σου «Τα μυστήρια των Παρισίων». Παίχτηκε μόνο μια φορά, το 1868 στην Κέρκυρα. Από τότε δεν εκτελέστηκε ποτέ ξανά και είναι το μοναδικό έργο του συνθέτη του οποίου η παρτιτούρα φαίνεται ότι χάθηκε οριστικά.

Ο Βύρων Φιδετζής ενορχήστρωσε το έργο εξ ολοκλήρου από την αρχή το 2015 και η νέα αυτή ενορχήστρωση παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τη Φιλαρμόνια, 150 χρόνια μετά τη μοναδική μέχρι τώρα εκτέλεση του έργου.

Σολίστ: Σoφία Κυανίδου, Αννα Στυλιανάκη, Ειρήνη Αθανασίου, Διονύσης Σούρμπης, Δημήτρης Σιγαλός, Κωνσταντίνος Κατσάρας, Μάριος Σαραντίδης, Αρης Προσπαθόπουλος.

Συμμετέχει Μεικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διδασκαλία του Νίκου Μαλιάρα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός