ΠΑΜΕ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Τέρμα στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς!



Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα γραφεία του συλλόγου συμβολαιογράφων Αττικής.

 Η παράσταση είχε σκοπό να καταγγείλει την προκλητική στάση που κρατάει η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου, η οποία αγωνιά για την σωτηρία των τραπεζών και σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι προπαγανδίζουν την επιχειρηματολογία των μονοπωλίων για να αρπάξουν την εργατική-λαϊκή κατοικία.

 Στην συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ρούσκα, απαιτήσαμε να μην προχωρούν οι συμβολαιογράφοι σε πλειστηριασμούς ακινήτων, εφόσον δεν υπάρχει νομική κατοχύρωση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και όπως και οι ίδιοι παραδέχονται δεν γνωρίζουν αν το πλειστηρίασμα είναι ή όχι λαϊκή κατοικία. Από μεριάς του δήλωσε ότι δεν θα αναλάβουν την ευθύνη της χρεοκοπίας ενός συστήματος και ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς τράπεζες, εννοώντας ότι θα συνεχίσουν την δουλειά που έχουν αναλάβει για τον πλειστηριασμό 10.000 ακινήτων.

Καλούμε τα σωματεία σε ένταση της πάλης για να μην χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι, να προχωρήσουν αποφασιστικά στην καταγραφή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που είναι εκτεθειμένοι σε κόκκινα δάνεια και χρέη προς την εφορεία, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε γειτονιά. Να προχωρήσουν σε παρεμπόδιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην έδρα που επιλέγεται να διεξαχθούν.    

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός