Οχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!



  eedye_logoΤην Κυριακή, στις 11 π.μ., στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η συγκέντρωση που οργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, Σωματεία και φορείς της περιοχής

Με καθημερινές εξορμήσεις σε στρατόπεδα και χώρους δουλειάς, στα χωριά της περιοχής, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τα εργατικά σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν, καλούν το λαό της περιοχής να δώσει μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

 Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης, τα Σωματεία και οι φορείς καλούν το λαό να συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη για να απαιτήσει:

Οχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Οχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Οχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Καθημερινές περιοδείες και λεωφορεία για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Καθημερινά ο κατάλογος των φορέων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο αυξάνεται. Χτες, τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στα χωριά Μάκρη, Χιλή, Δίκελλα, Μεσήμβρια, καθώς και στους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΔΕΥΑ και ΕΚΑΒ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του λαού της περιοχής οργανώνεται μετακίνηση με λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν από:

  • Δράμα, στις 8 π.μ., από την κεντρική πλατεία.
  • Καβάλα, στις 8.30 π.μ., από το Δημοτικό Κήπο.
  • Ξάνθη, στις 9 π.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.
  • Κομοτηνή, στις 9.30 π.μ., από το δημαρχείο Κομοτηνής.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός