Μια σχέση πάθους και μίσους στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά



«Το τραμ με το όνομα «Πόθος»» (γνωστό ως «Λεωφορείον ο Πόθος») του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Το έργο έχει μια μακρά όσο και ευτυχή πορεία στη διεθνή θεατρική σκηνή, από το πρώτο ανέβασμα το 1947 στη Νέα Υόρκη, ενώ η ταινία του Ελία Καζάν με την Βίβιαν Λι και τον Μάρλον Μπράντο παραμένει στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Χρόνος; 1947. Τόπος; Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία; Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο, επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϊ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϊ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν τη Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϊ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων.

Μουσική: Αγγελος Τριανταφύλλου. Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη, Μαριλένα Κατρανίδου. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Αγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρκατσάνη, Αdrian Frieli.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός