ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αυξήθηκαν οι «ευέλικτοι» εργαζόμενοι



Αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ολλανδία (που έτσι και αλλιώς βρίσκεται στην κορυφή). Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (CBS) για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 οι συμβάσεις μερικής και προσωρινής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016 και οι συμβάσεις αορίστου χρόνου μειώθηκαν κατά 2,2%.

Ετσι, το 61% του συνόλου των εργαζομένων (ή 5,3 εκατ. εργαζόμενοι) έχουν μόνιμη απασχόληση στην Ολλανδία. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2003, σχεδόν το 75% των εργαζομένων είχαν μόνιμες συμβάσεις. Το 35% των εργαζομένων – περίπου 3 εκατ. – είναι με κάποια ευέλικτη ή προσωρινή σχέση εργασίας. Συγκεκριμένα 2 εκατ. έχουν κάποια «ευέλικτη ή προσωρινή σύμβαση» και 1,1 εκατ. χαρακτηρίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι με μπλοκάκι (836.000).

Η πλειοψηφία των «ευέλικτων» εργαζομένων (546.000) έχουν μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, 362.000 έχουν μια «ευέλικτη σύμβαση» που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μόνιμη και 227.000 εργάζονται μέσω γραφείων «ενοικίασης».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός