Έκθεση χαρακτικών Ex-libris από τις 25 Απρίλη



Στις 25 Απρίλη ξεκινά η έκθεση χαρακτικών Ex-libris από μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Μετρό Κεραμεικός, παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μάη και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή και λαμβάνουν μέρος μέλη του ΕΕΤΕ από όλα τμήματα, με πρωτότυπα χαρακτικά έργα. Κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει με 1 έως 10 ex-libris (που με την ακριβή μετάφραση είναι «εκ των βιβλίων» ή με τον ελληνικό δόκιμο όρο «Βιβλιόσημο»), με έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Σημειώνεται πως μέλη άνω των 60 ετών έχουν τη δυνατότητα να εκθέτουν επιπλέον ένα ή δύο παλιότερα, τα οποία θεώρησαν σημαντικά, ενώ οι τεχνικές που παρουσιάζονται είναι βαθυτυπία, υψιτυπία, μεταξοτυπία και λιθογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Μάη θα πραγματοποιηθεί διάλεξη σχετικά με τα ex-libris και την Κυριακή 13 Μάη «Εργαστήριο για παιδιά και επίδειξη πάνω στην τέχνη των ex-libris»

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός