«Εύρηκα!» : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

10  ΜΑΪΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια και όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, παλεύουμε για τα αυτονόητα. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να γίνεται στη χάραξη μιας λεωφορειακής γραμμής, είναι η εγκατάσταση χώρων αναμονής εξοπλισμένων με Α/C, ψυκτες νερού και τουαλέτες στις αφετηρίες και τα τέρματα.

Συγκεκριμένα, αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχει το πρόβλημα στη γραμμή 653. Κάναμε μια προσπάθεια να πιέσουμε για λύση και με απόφαση του συνδικάτου τροποποιήθηκε προσωρινά η γραμμή μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την Ο.ΣΥ. Όσοι ακολουθούν την απόφαση αυτή έρχονται αντιμέτωποι με αναφορές από τους σταθμάρχες που δείχνουν περίσσιο ζήλο στο να εκτελούν μόνο τις εντολές της διοίκησης και όχι να υπερασπίζονται τους συνάδελφους τους. Στην ουσία λένε στον οδηγό να «κρατιέται» μέχρι να πάει στο σπίτι του. Δυστυχώς κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει να σαμποτάρουν την προσπάθεια, γιατί έγινε όπως έλεγαν σε προεκλογική περίοδο και τις τελευταίες μέρες μάλιστα φώναξαν «Εύρηκα!», αφού βρήκαν τη λύση για το πρόβλημα. Μοιράζουν κλειδιά για την τουαλέτα των τρόλεϊ στο γηροκομείο χωρίς να σκεφτούν αν αυτό είναι εφικτό κάθε στιγμή στη μέση της διαδρομής και μάλιστα σε δημόσια θέα. Βέβαια ο «εγκέφαλος» του σαμποτάζ συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν έχει ανάγκη από τουαλέτα, αλλά το λυπηρό είναι ότι τον ακολουθούν και συνάδελφοι που κατουριούνται πάνω τους στη βάρδια. Για όλο αυτό το απαράδεκτο γεγονός καταγγέλλουμε την επιτροπή ΔΑΚΕ Ανθούσας που προσφέρει τη μέγιστη βοήθεια στην εργοδοσία με αυτή της την κίνηση. Στην εργοδοσία που υποχρέωση της είναι να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε χώρους υγιεινής και που με την ενέργεια τους αυτή, και όχι μόνο, βάζουν πλάτη στη μη εφαρμογή αυτών των υποχρεώσεων της. Είναι όπως πάντα ο ορισμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ταυτόχρονα εκθέτει το συνδικάτο που πήρε την προηγούμενη απόφαση για τροποποίηση της γραμμής. Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και να μην λειτουργούν «αλά καρτ» σε τέτοια σοβαρά ζητήματα. Η απόφαση του συνδικάτου ισχύει μέχρι να εκδοθεί νέα που θα ακυρώνει την προηγούμενη. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Μ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός