ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

 7/5/18

Συνάδελφοι-σσες

Όλες οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων και η υλοποίηση τους στο έπακρο και στο χώρο των Αστικών Συγκοινωνιών έχουν επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο σε μισθούς και δικαιώματα αλλά και στην υγεία των εργαζομένων.

Η φτωχοποίηση που έχει αυξήσει το άγχος επιβίωσης για μας και τις οικογένειες μας, η δραματική μείωση του προσωπικού που έχει εντατικοποιήσει την εργασία μας με όλο και περισσότερα δρομολόγια, η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου που δημιουργεί συνεχόμενες εντάσεις μεταξύ επιβατών και οδηγών είναι μερικοί μόνο λόγοι που οδήγησαν στην εξής κατάσταση: Σε λιγότερο από ένα χρόνο και μόνο στο Α/Σ Πειραιά επτά (7) συνάδελφοι μας υπέστησαν καρδιαγγειακές παθήσεις, μάλιστα  πολλοί απ’ αυτούς κατά τη διάρκεια της βάρδιας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει το προηγούμενο διάστημα για τις συνέπειες στην υγεία μας από τη χειροτέρευση όλων των εργασιακών συνθηκών και την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Συνάδελφοι, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ!

Εμείς που συγκροτούμε την Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο Α/Σ Πειραιά, θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φρένο σε αυτή τη κατάσταση είναι η πάλη με τα αιτήματα μας που βάζουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και τον εργαζόμενο του κλάδου και την λειτουργία των συγκοινωνιών με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Προστατεύουμε την υγεία μας και τις ζωές μας- Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε με το ΠΑΜΕ, έτσι και αλλιώς κανείς άλλος δεν αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά στην εργοδοσία και την κυβέρνηση: Δεν θα σας αφήσουμε να μας εξοντώσετε, δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους να γίνονται τα θύματα της άδικης και ταξικής ανάπτυξης σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός