«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…»



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo   Ξεπέρασε κάθε προηγούμενη θρασύτητάς της η διορισμένη διοίκηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με υπηρεσιακό σημείωμα, την Δευτέρα 21/5/2018, ο διευθύνων σύμβουλος απευθύνεται με ύφος «επταετίας» στους εργαζόμενους. Εκτοξεύει απειλές για παραβατικότητα κάνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησής του, το άσπρο – μαύρο. Μιλώντας για μετεγκατάσταση, και όχι κλείσιμο, του Α/Σ Ελληνικού. Μιλώντας για αναβάθμιση του ρόλου των συγκοινωνιών, και όχι για την συρρίκνωση της εταιρείας. Κατηγορεί τους εργαζόμενους για «διχαστικές ιδεοληψίες που αναχαιτίζουν την ομαλή μετάβαση στην πολυπόθητη ανάπτυξη». Μας ενημερώνει για το επενδυτικό έργο και τις θετικές συνέπειες αυτού, για την χώρα μας και κλείνει το υπηρεσιακό σημείωμα με την απειλή προς όλους μας για συμμόρφωση προς τις εντολές. Η ΔΑΣ απαντάει στην αντεργατική διοίκηση: Πολλοί μας κούνησαν το δάχτυλο και αντί να μας τρομάξουν, τρόμαξαν οι ίδιοι τελικά. Η αλήθεια είναι τούτη:

  • Τα εφτά αμαξοστάσια της πρώην ΕΘΕΛ, γίνονται έξι…
  • Γραμμές και βάρδιες κόβονται καιρό τώρα σε όλα τα αμαξοστάσια.
  • Επισκευάσιμα οχήματα αποσύρονται και γίνονται σκράπ.
  • Εργαζόμενοι καλούνται να μετακινηθούν βιαίος σε άλλα αμαξοστάσια.
  • Το συγκοινωνιακό έργο έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και με το κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο.

Επειδή ακριβώς γνωρίζει η διοίκηση ότι το έργο της είναι καταστροφικό, γι’αυτό από την μία ζητάει την συμβολή των εργαζομένων για το κλείσιμο του αμαξοστασίου, και από την άλλη τους απειλεί έμμεσα με συνέπειες περί «παραβατικής παρακόλυσης του συγκοινωνιακού έργου». Η μέχρι σήμερα ανυπακοή του κλάδου στην οποία η ΔΑΣ κάλεσε τους εργαζόμενους, έχει θορυβήσει τους υποτακτικούς της κυβέρνησης, γι’αυτό και καταφεύγουν στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης μέσω του υπηρεσιακού σημειώματος. Πιστεύουμε ότι αυτή μας η επικοινωνία διευκρίνισε και ξεκαθάρισε σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι τα ζητήματα που μας απασχολούν σχετικά με το κλείσιμο του Α/Σ Ελληνικού δεν μπορούν να προστατευτούν από την σκόπιμη παραπληροφόρηση του διευθύνοντος συμβούλου και ότι η εταιρία, και μόνο η εταιρία, με εντολές της κυβέρνησης είναι συνοδοιπόρος και αρωγός των επιχειρηματικών ομίλων που προσδοκούν κέρδη, τόσο μέσα από την δραστηριότητα στο συγκοινωνιακό έργο, όσο και από την περιβόητη «επένδυση» της έκτασης του Ελληνικού.

Συνεχίζουμε με οργάνωση, αγώνα, ανυπακοή

Το αμαξοστάσιο του Ελληνικού δεν θα κλείσει

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός