Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο Ελεύθερο ΘέατροΑπό πρόσφατη κινητοποίηση

Από πρόσφατη κινητοποίηση


Τον αγώνα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συνεχίζουν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούν σε:

Το Σάββατο 9 Ιούνη, σε ενημέρωση του κοινού στις 20.00 μ.μ., στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260).
Την Πέμπτη 14 Ιούνη, κινητοποίηση στις 12.00 στην έδρα των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη (Θέατρο «ΑΘΗΝΑ», Δεριγνύ 8-10).
Την Πέμπτη 21 Ιούνη, κινητοποίηση στις 12.00 στην έδρα της επιχείρησης «People Entertainement» (Βασ. Κωνσταντίνου 44).
Την Τετάρτη 11 Ιούλη, στις 19.30 στο Ηρώδειο, στην παράσταση «Αντιγόνη» (επιχ. Τάγαρης).
Σε κοινή τους ανακοίνωση, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνουν:

«Στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν, παλεύουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, των δικών μας διεκδικήσεων.

Σε μια εποχή που μας παίρνουν πίσω κάθε εργασιακό μας δικαίωμα, που προσπαθούν να τσακίσουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε ψήγμα πολιτισμού, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, μετά την υπογραφή της Σύμβασης στο Εθνικό, στο ΚΘΒΕ και στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δίνει τη μάχη και στο «Ελεύθερο» Θέατρο. Για ένα θέατρο που θα εξασφαλίζει το δικαίωμα των καλλιτεχνών να ζουν από την τέχνη τους, ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να την εξελίσσουν, να αναδεικνύουν τον ουσιαστικό της ρόλο στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, που στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας ανεβαίνουν παραγωγές ασύλληπτου χρήματος, ηθοποιοί, μουσικοί και το σύνολο των συντελεστών έρχονται αντιμέτωποι με το αίσχος της ωρομίσθιας ασφάλισης, τις απλήρωτες πρόβες, τα ατελείωτα ωράρια, τα ατομικά εκείνα συμφωνητικά που δεν εξασφαλίζουν ούτε στο ελάχιστο τη διάρκεια και τους όρους εργασίας, που επιτρέπουν στην εργοδοσία να μην καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που της επιτρέπουν την πληρωμή ακόμα και με σάντουιτς! Αυτή είναι η πραγματικότητα «πίσω από τα φώτα». Αυτό είναι το οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται από θέατρα μέχρι κανάλια, ξενοδοχεία και τράπεζες και τους επιτρέπει να μην έρχονται στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει βαλθεί να βοηθήσει την εργοδοσία ακόμη περισσότερο, προχωρώντας σε διεργασίες που θα τις επιτρέψουν να νομοθετήσει, μέσω ενός «κανονιστικού πλαισίου», μια τριτοκοσμική αθλιότητα για το θέατρο και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Ο αγώνας μας μετρά 8 μήνες τώρα. Συνεχίζουμε. Πατάμε πάνω στην πείρα της πετυχημένης κλαδικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μάρτη. Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων, στις έδρες των θεατρικών επιχειρηματιών φαίνεται ότι οδήγησε την εργοδοσία, παρά τα τερτίπια, να ανοίξει τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τη σύμβαση, όπου ζητά συζήτηση από μηδενική βάση. Ταυτόχρονα, πίεσε την εργοδοσία, η οποία άρχισε να κατονομάζει ανοιχτά τους συμμάχους της: Κυβέρνηση (δια μέσου του υπουργείου εργασίας) και Ομοσπονδία.

Συζήτηση από το μηδέν δεν ξεκινάμε, γιατί στο μηδέν δεν επιστρέφουμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε τη χρονιά που μας πέρασε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να πιέσουμε με κάθε τρόπο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, των δικών μας διεκδικήσεων.

Καλούμε σε:

– Ενημέρωση του κοινού το Σάββατο 9 Ιούνη στις 20.00 μ.μ., στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260).

– Κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 12.00, στην έδρα των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη (Θέατρο «ΑΘΗΝΑ», Δεριγνύ 8-10).

– Κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Ιούνη και ώρα 12.00, στην έδρα της επιχείρησης «People Entertainement» (Βασ. Κωνσταντίνου 44).

– Τετάρτη 11 Ιούλη και ώρα 19.30, Ηρώδειο – παράσταση «Αντιγόνη» (επιχ. Τάγαρης)».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 438070Συνολικές αναγνώσεις:
  • 218Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234213Συνολικοί επισκέπτες:
  • 128Επισκέπτες σήμερα:
  • 5Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ