Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού στις 14 Ιούνη



Φωτό από συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο αμαξοστάσιο Ελληνικού

Φωτό από συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο αμαξοστάσιο Ελληνικού


 

Στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιούνη, από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ. και Γενική Συνέλευση την ίδια ώρα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι οδηγοί λεωφορείων της ΟΣΥ, αντιδρώντας στο κλείσιμο του συγκεκριμένου αμαξοστασίου, που γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου στη συγκεκριμένη περιοχή και θα επιφέρει μια σειρά αρνητικές συνέπειες στο συγκοινωνιακό έργο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, την Παρασκευή 8 Ιούνη κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτή, διοίκηση της ΟΣΥ αποφάσισαν τη μετακίνηση 80 και πλέον οδηγών από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας, στο πλαίσιο του κλεισίματος του αμαξοστασίου του Ελληνικού.

Παράλληλα, η διοίκηση, σύμφωνα με τις ταξικές δυνάμεις, αποφάσισε την τοποθέτηση 60 και πλέον εργαζομένων, οι οποίοι έχουν διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, στον έλεγχο εισιτηρίων.

Η ΔΑΣ αντιδρώντας άμεσα ζήτησε να ληφθεί απόφαση για απεργία σήμερα, Δευτέρα 11 Ιούνη και για Γενικές Συνελεύσεις στο αμαξοστάσιο. Όμως οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση να προωθήσει τους σχεδιασμούς της επιλέγοντας την αδράνεια και πιστές στην αντίληψη ότι «δεν μπορείς να τα βάλεις με το κράτος». Έτσι, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΑΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για ολοήμερη στάση εργασίας σήμερα, αποφασίζοντας τελικά να γίνει η στάση εργασίας την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΑΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΥ
Να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 11 Ιούνη, ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου στο Ελληνικό

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός