Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την επιχείρηση «ΧΑΛΚΟΡ» του ομίλου της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» να απαγορεύσει περιοδεία συνδικάτωνΤο εργοστάσιο «ΧΑΛΚΟΡ» στα Οινόφυτα

Το εργοστάσιο «ΧΑΛΚΟΡ» στα Οινόφυτα


Την εταιρεία «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» για την απόφασή της να απαγορεύσει την περιοδεία συνδικαλιστικών στελεχών στο εργοστάσιο της θυγατρικής της «ΧΑΛΚΟΡ» (HALCOR) στα Οινόφυτα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει ότι «εκπρόσωπός της μάλιστα ανέφερε κατά λέξη: «Απαγορεύουμε στα Συνδικάτα να εισέλθουν στο χώρο του εργοστασίου και να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους»».

Στην καταγγελία του το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «η στάση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ που απασχολεί πάνω από 8.000 εργαζόμενους και είχε το 2017 κύκλο εργασιών πάνω από 3,7 δισ. ευρώ, όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα το ήδη αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την ασυδοσία των βιομηχάνων. Παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, γιατί έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που επιτρέπουν σε κάθε εργοδότη να παρανομεί κατά βούληση, να ακυρώνει στην πράξη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Κοινός σκοπός κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας είναι να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να τσακιστεί κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική, για να στηριχθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών. Οι βιομήχανοι θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, έρμαια στις ορέξεις και την ασυδοσία τους, να μην αντιδρούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις εργοδοτών, κυβέρνησης και κράτους.

Να ξέρουν όμως καλά ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα οργανώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας που επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα, τη συλλογική πάλη και δράση των εργαζομένων».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 419923Συνολικές αναγνώσεις:
  • 217Αναγνώσεις σήμερα:
  • 223647Συνολικοί επισκέπτες:
  • 140Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ