ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΔΑΣ: Η συμβιβασμένη πλειοψηφία βάζει πλάτη στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, το τσάκισμα μισθών, ΣΣΕ, εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν βασικούς όρους για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για την υγιή επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ στηρίζουν». Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, με αφορμή «τη συνάντηση που είχαν στις 15 Ιούνη στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησαν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν και οι ίδιοι για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς».

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο ΕΚΠ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, το τσάκισμα μισθών, ΣΣΕ, εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν βασικούς όρους για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για την υγιή επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ΓΣΕΕ στηρίζουν. Όλα αυτά αποτελούν βασικές προϋποθέσεις πάνω στις οποίες θα πατήσει η “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία ευαγγελίζονται.

Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΚΠ και ΓΣΕΕ έχουν βάλει πλάτη με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια για να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που δημιουργούν ένα ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους. Με τα κοινά πορίσματα με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ που συγκλίνουν στο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο φθηνή και ευέλικτη η εργατική δύναμη, με το να επικυρώσουν μαζί με τους μεγαλοεργοδότες την ΕΓΣΣΕ του αίσχους των 586 και 511 ευρώ και για το 2018,με το να υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες όπως την απεργία του Γενάρη ενάντια στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, με την απουσία τους από τους εργασιακούς χώρους και με το να βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Είναι όλοι αυτοί που έχουν αποκηρύξει την απεργία θεωρώντας την ως κάτι ξεπερασμένο, που ταλαιπωρεί τον κόσμο και προτάσσουν τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους ως την καλύτερη λύση για τους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που συμμετέχουν πρόθυμα στα Φόρουμ και τις Γενικές Συνελεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας και δηλώνουν σύμμαχοί της.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν, να ανατρέψουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και από κοινού να δώσουμε τη μάχη διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να δώσουμε τη μάχη για ένα εργατικό κίνημα πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων και όχι δεκανίκι των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Σχετικά με ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» και την αναφορά τους στη στάση του ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία της 30 Μάη ενημερώνουμε τους εργαζόμενους πως πράγματι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη της απεργίας με συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Έδωσαν στην απεργιακή κινητοποίηση ταξικό περιεχόμενο, είχαν πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, ΣΣΕ, συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στη φοροληστεία, για κοινωνικές παροχές σε Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία κ.ά. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλούσαν τους εργαζόμενους να απεργήσουν κάτω από τη σημαία των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έριξαν μπόλικο νερό στο μύλο της υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων προσπαθώντας να καλλιεργήσουν σύγχυση μπροστά στην απεργιακή μάχη. Σε κάποιες ανακοινώσεις τους ανέφεραν πως η 30η Μάη δεν ήταν απεργία, ήταν συμμαχία με την εργοδοσία και καλούσαν σε καταψήφισή της όπως στο ΕΚ Πρέβεζας. Σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις την υπερψήφισαν, όπως στο ΕΚ Αθήνας. Αλλού καταψήφισαν την απεργία, αλλά δήλωσαν ότι θα απεργήσουν! Σε άλλες ανακοινώσεις τους καλούσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας χωρίς να κάνουν καμία αναφορά σε απεργία. Στην ουσία είχαν καθαρά απεργοσπαστική στάση και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός