Παναττική – πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη (SPOT)



Με παναττική – πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ., και πορεία στη Βουλή την Τρίτη 19 Ιούνη συνεχίζεται ο αγωνιστικός μαραθώνιος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αναφέρει:

«Ο μαραθώνιος αγωνιστικός μας δρόμος συνεχίζεται και εντείνεται με δεκάδες μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα. Στην Αθήνα πραγματοποιούμε νέα παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, ημέρα Τρίτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που σταθερά και αγωνιστικά δίνουν αυτήν τη μάχη και καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016. Να είμαστε και την καλοκαιρινή περίοδο σε αγωνιστική επιφυλακή. Να απαντήσουμε στη θανατηφόρα προπαγάνδα τους.

Με όπλο τον αγώνα μας, να μην τους αφήσουμε, μπορούμε.

Πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή μας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις, στον αγώνα.

Οι συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα.

Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα.

Όλοι στη συγκέντρωση 19 Ιούνη, ώρα 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός