ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΗ: «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών»



Η αφίσα της συναυλίας

Η αφίσα της συναυλίας


Συναυλία με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών», πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ, από τους καλλιτέχνες του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» της Κωνσταντινούπολης.

Το ΠΑΜΕ και με αυτή τη συναυλία συνεχίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος.

Για την πρόσβαση στο χώρο της συναυλίας υπάρχουν δύο είσοδοι:

Κεντρική είσοδος Άλσους: Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ.
2η Είσοδος: Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου.
Οδηγίες Πρόσβασης στο Άλσος Νέας Σμύρνης:
– Από Στάση Μετρό Σύνταγμα: Τραμ (προς Βούλα ή προς ΣΕΦ), στάση Αγίας Φωτεινής.

– Από Στάση Μετρό Νέου Κόσμου: Τραμ (προς Βούλα ή προς ΣΕΦ), στάση Αγίας Φωτεινής.

– Από Στάση Τραμ ΣΕΦ: Τραμ (προς Σύνταγμα), στάση Αγίας Φωτεινής.

– Από Στάση Τραμ Βούλα: Τραμ (προς Σύνταγμα), στάση Αγίας Φωτεινής.

– Από Πειραιά: Λεωφορείο 218 (προς σταθμό Μετρό Δάφνης), στάση Δημαρχείο.

– Από Σταθμό Μετρό Δάφνης: Λεωφορεία 218 ή 219, στάση πλ. Νέας Σμύρνης.

– Από Σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέας: Λεωφορείο 219 (προς σταθμό Μετρό Δάφνης), στάση πλατεία Νέας Σμύρνης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του και τις πολύμορφες πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί απάντηση στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα εμπλέκει βαθύτερα τον εργαζόμενο λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Τη στιγμή που οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας σαλπίζουν νέα κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, στις 10-11 Ιούλη το ΝΑΤΟ και ΕΕ προετοιμάζουν με τη Σύνοδό τους τα επόμενα βήματα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα θα πρέπει να αντιταχθούν στα νέα πολεμικά σχέδια.

Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη Γη ξαναμοιράζουν, γι’ αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, το ΝΑΤΟ εκτείνεται αλλά και επεκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους, στην Παλαιστίνη συνεχίζεται η σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες – «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών, αποτελούν πρόκληση όταν οι πρόσφυγες-θύματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.

Τα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς έχουμε καθήκον να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την απάντησή μας απέναντι στους σχεδιασμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας. Αντιπαλεύουμε το φασισμό που τρέφει και οξύνει το ρατσισμό, που τρομοκρατεί και ποδοπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στοχοποιεί τους μετανάστες-πρόσφυγες γιατί μισεί τους εργάτες και το κίνημά τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την τελική νίκη των λαών! Την κοινή απάντηση των εργαζομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας στις κυβερνήσεις που δίνουν λεφτά για εξοπλισμούς και επεμβάσεις, αλλά την ίδια ώρα οι λαοί στενάζουν για τ’ αφέντη το φαΐ, ακριβοπληρώνουν την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό. Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, με τους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.

Απευθύνουμε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία, την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ.».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός