Αγωνιστική δράση ηθοποιών και μουσικών στο Ηρώδειο για τις ΣΣΕ (ΦΩΤΟ)



Αγωνιστική δράση στο Ηρώδειο, διοργάνωσε την Τετάρτη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο θέατρο. Η αγωνιστική δράση έγινε πριν από την παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια και παραγωγή Μάρκου Τάγαρη και ΣΙΑ ΕΕ.

Η αγωνιστική δράση εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που γίνονται μετά την άρνηση των θεατρικών επιχειρηματιών να έρθουν στη διαπραγμάτευση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Σε ανακοίνωσή τους το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σημειώνουν:

«Οι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση αυτή, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες αν σκεφτεί κανείς ότι οι παραστάσεις που εντάσσονται στο Φεστιβάλ Αθηνών, όπως η συγκεκριμένη, δεν έχουν, με ευθύνη της κυβέρνησης, ως όρο και προϋπόθεση την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εννέα μήνες τώρα παλεύουμε για ένα θέατρο που θα εξασφαλίζει το δικαίωμα να ζούμε από την τέχνη μας, ώστε να μπορούμε με τη σειρά μας να την εξελίσσουμε και να αναδεικνύουμε τον ουσιαστικό της ρόλο στην κοινωνία. Αυτό το περιεχόμενο έχει για εμάς η μάχη για την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Μάχη για τη ζωή και την τέχνη μας.

Στην χθεσινή μας κινητοποίηση η ρυθμική αφήγηση αυτού που βιώνουμε στο θέατρο καθοδηγούσε τις χορευτικές κινήσεις και τα κόκκινα αποφασισμένα γράμματα που σχηματίστηκαν μπροστά από την είσοδο: Συλλογική Σύμβαση. Δίπλα σε αυτά τα αποφασισμένα κόκκινα γράμματα ζητήσαμε από το κοινό να εκφράσει τη στήριξη του. Δεκάδες οι υπογραφές και οι ευχές… εκατοντάδες οι φωνές και τα χαμόγελα που μας παρακινούσαν να συνεχίσουμε. Η συγκινητική ανταπόκριση μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο, θάρρος και αισιοδοξία. Ευχαριστούμε πολύ.

Συνεχίζουμε!!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός