ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή η κινητοποίηση των εργαζομένων της Ανακύκλωσης



Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο


Με επιτυχία και την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιούλη η αγωνιστική κινητοποίηση στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλο το προσωπικό παραβρέθηκε μπροστά από το κτίριο της Επιθεώρησης Εργασίας, για την προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε με τον ανάδοχο εργολάβο σχετικά με τη ρύθμιση των ανεξόφλητων λογαριασμών και των υπόλοιπων προβλημάτων.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στη συζήτηση με τον υπεύθυνο της Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρθηκαν τα αιτήματα και οι καταγγελίες των εργαζομένων, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας να απαντάει στα όσα του προσάπτουν για το τελευταίο διάστημα χωρίς όμως να αρνείται κάποιες από τις κατηγορίες, απεναντίας έκανε προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση της εργοδοσίας επικαλούμενη δυσχέρεια στα οικονομικά της εταιρείας αποδίδοντας τις ευθύνες στην αγορά.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν ξεκάθαρο πως οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας, οι καθυστερήσεις υπογραφών των συμβάσεων και όλα τα υπόλοιπα πλήττουν το ίδιο το εργατικό προσωπικό της εταιρείας, δημιουργούν κακό κλίμα στο εργασιακό τους περιβάλλον, δεν προτίθενται να ανεχθούν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, οι αγώνες τους δικαιώθηκαν, έστω και προσωρινά αφού αναγκάστηκε η εργοδοσία να καταβάλει το υπόλοιπο της μισθοδοσίας αμέσως και δεσμεύτηκε για άμεση συμμόρφωση.

Στη συνέχεια έγινε και παρέμβαση του τεχνικού της επιθεώρησης, προειδοποιώντας τον εργολάβο πως αν δεν ρυθμίσει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού θα ακολουθήσουν κυρώσεις προς τη διοίκηση της εταιρείας.

Μετά τη λήξη της τριμερούς συνάντησης ακολούθησε έκτακτη γενική συνέλευση έξω από το σώμα της επιθεώρησης όπου ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τη θετική έκβαση του αγώνα που προήλθε την οργανωμένη πάλη και την αποφασιστικότητά τους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την εταιρεία έτσι ώστε να δεσμευτεί επίσημα για την τήρηση όλων των παραπάνω θεμάτων.

Στο τέλος αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση να συνεχίσουν οι εργάτες τον αγώνα τους με στόχο τη διεκδίκηση και την κατοχύρωση όλων των υπολοίπων εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Αιτήματα των εργαζομένων :

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ωρου για όλους.

Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.

Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την «Waste Solutions» σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό. Επαναφορά του Βαρέως και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.

Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Να υπογραφεί τώρα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός