Ξεκινά την Παρασκευή το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου



Πηγή: Eurokinissi


Ανοίγουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου στο Ζάππειο οι πύλες του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Φεστιβάλ, με κεντρικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση, θα λειτουργήσει μέχρι και τις 16 Σεπτέμβρη. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει το αφιέρωμα «Ο Λόρκα στο Θέατρο Τέχνης», την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση αποσπασμάτων από τον «Ματωμένο Γάμο», προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη.

Όπως σημειώνει ο Κωστής Καπελώνης, διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης: «Η ιδέα να τιμήσουμε φέτος το μεγάλο ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που το Θέατρο Τέχνης και ο Κάρολος Κουν παρουσίασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα («Ματωμένος Γάμος», 1948), μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε μορφές του νεότερου πολιτισμού μας οι οποίοι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τις πρώτες παραστάσεις του Λόρκα στη χώρα μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός