ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Ανυποχώρητος, ταξικός, μαζικός αγώνας κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων



Κάλεσμα στην εργατική τάξη και στα συνδικάτα να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους απηύθυνε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Στην εισήγησή του ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουν νέες και παλιές προβοκάτσιες που στήνονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε πάνω το βίντεο)

«Σχέδια της πρεσβείας, της κυβέρνησης, φασιστοειδών, που από ίδιες ή διαφορετικές αφετηρίες έχουν στόχο να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εργατικές διαδηλώσεις. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να μην περάσει το κλίμα προβοκάτσιας και καταστολής που ωφελεί μόνο την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το στηρίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην ξεγελαστούν από το όργιο εκβιασμών και διλημμάτων, της ανέξοδης παροχολογίας που ήδη έχει ξεκινήσει, την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης, τα ψέματα και τις αυταπάτες που στόχο έχουν να ξεχαστούν οι αντεργατικοί νόμοι και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται αδιάκοπα».

Τόνισε ότι «κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, δίπλα στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή» και κάλεσε σε ένταση του αγώνα απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ, το διεκδικητικό πλαίσιο. Παρουσιάστηκε επίσης ένα λεύκωμα που αφορά απεργιακούς αγώνες και άλλες κινητοποιήσεις από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα (2009-2017) και η καινούργια ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Ρίζο Μαρούδα , μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, την Ράνια Καπετανγιώργη  από την ΠΑΣΕΒΕ, την Σοφία Χατζηαστερίου από την ΟΓΕ και τον Αλέξη Παπαδόπουλο από την ΕΓ του ΜΑΣ. Ξεχωριστή σημασία είχε η παρέμβαση της Β. Γαλάνη , απλήρωτης και ανασφάλιστης εργαζόμενης στην καθαριότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ που παρουσίασε τα αυξημένα προβλήματα λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων.

Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 13 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός