«Κορίτσια ο στόλος!»



Με τα σάλια να τρέχουν, όπως στη γνωστή ελληνική ταινία, υποδέχονται κυβέρνηση, Τύπος και όλος ο αστικός κόσμος τούς Αμερικανούς στη ΔΕΘ.
Γιρλάντες αμερικάνικες και ο Λευκός Πύργος στα χρώματα της αστερόεσσας, αφίσες και προπαγάνδα, φτηνά σόου και «δόξες» που είχε να δει η πόλη από την εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ.Τρομοκρατία και παραμύθι. Πράκτορες που «συνδράμουν το έργο των αρχών» και «επενδυτές» που θα γεμίσουν τάχα τον κόσμο δολάριο.

Μεγάλες κουβέντες και παχιά λόγια για τη Θεσσαλονίκη «που ξανανιώνει», για την «πρωτεύουσα των Βαλκανίων», για τις «ευκαιρίες» που ανθίζουν κάπου πάνω στα πτώματα που στρώνονται στους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Για τα ενεργειακά και άλλα «deals» προς Βορρά και προς Νότο. Χάρτες και διαδρομές, projects και αγωγοί, την ώρα που ο λαός βυθίζεται και στην ενεργειακή φτώχεια.

«Μηνύματα εμπιστοσύνης» απ’ τα «κοράκια των αγορών», «τρένα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας», που ετοιμάζονται να τρέξουν πάνω στις ράγες που έστρωσαν με ζήλο η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Τους 700 μνημονιακούς νόμους και την απογείωση της εκμετάλλευσης, τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων και το «κόκκινο χαλί» των φοροαπαλλαγών και εισφοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι δρόμοι της πόλης σημαιοστολισμένοι στα χρώματα της αστερόεσσας για να νιώθουν οι μακελάρηδες σα στο σπίτι τους...MotionTeam
Οι δρόμοι της πόλης σημαιοστολισμένοι στα χρώματα της αστερόεσσας για να νιώθουν οι μακελάρηδες σα στο σπίτι τους…</

Αναφορές στην «ενδοχώρα» των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα που «μεγαλουργούσε», λέει, «από τη Μαύρη Θάλασσα έως το μακρινό Βορρά», κάθε φορά που διάλεγε τη σωστή πλευρά στα ιμπεριαλιστικά μακελειά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο «προτιμώμενος εταίρος» για τις «δουλειές» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια: Από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το μακέλεμα του σερβικού λαού έως την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση», τη συμφωνία των Πρεσπών και την επαναχάραξη συνόρων, μερικές «διευθετήσεις» και «ραβασάκια» δρόμος.<
«Αριστερή» κυβέρνηση, σε ρόλο εμφυλιοπολεμικών πολιτικών προς τους σύγχρονους Βαν Φλιτ, παρουσιάζει στον «διαβολικά καλό» Πρόεδρο με καμάρι το «στρατό του». Στο Γ’ Σώμα Στρατού και στους «κρίσιμους θαλάσσιους διαύλους» από τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο, και από τη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη, παντού όπου «καλεί το καθήκον» της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης. Κι ύστερα, στην έκθεση της «Λόκχιντ Μάρτιν» στη ΔΕΘ για αμερικανοΝΑΤΟικό «shopping therapy», με «κάβα» τα ματωμένα πλεονάσματα.

Η πόλη – «φρούριο», για να προστατέψει τα στελέχη των ΗΠΑ από τη «λατρεία» του λαού: Διμοιρίες και κλούβες, ασφαλίτες και πράκτορες, drones και ελικόπτερα, η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, που στάζει από το αίμα των λαών της Μ. Ανατολής, να βρωμίζει τα νερά του Θερμαϊκού.

Από κοντά «δημοσιογραφικές πληροφορίες» και «ραβασάκια», ζωντανές συνδέσεις και «φόβοι για επεισόδια», προετοιμασίες για προβοκάτσιες, «μακεδονομάχοι» και κουκουλοφόροι, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί σε γνώριμους ρόλους.
Επ’ ευκαιρία, «μαθήματα ιστορίας», απευθείας από τα υπόγεια της CIA, τα «think tank» και τα ιδρύματα Fulbright. Για τις «μακρές», «λαμπρές» παραδόσεις των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τους δεσμούς που «σφυρηλάτησαν» οι καπιταλιστές των δυο χωρών σε «δύσκολες στιγμές», στη φωτιά των ναπάλμ στο Γράμμο, στις εκτελέσεις στο Γεντί – Κουλέ κι αλλού, τότε που μακέλευαν το λαό για να στεριώσουν την εξουσία των καπιταλιστών και τις «κοινές αξίες» της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Ο κόσμος τους.

Η φωνή του δικού μας κόσμου θα ακουστεί το Σάββατο το απόγευμα δυνατά, από χιλιάδες, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός