ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ: Θεατρικά και άλλα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους



Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανοίγει αυλαία και υποδέχεται τους φίλους του για έβδομη συνεχή χρονιά! Από Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι ομαδικές δράσεις με άξονα το θέατρο. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, την παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράμα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την εξάσκηση φωνής – λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς και τις δραματοποιήσεις το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περιβάλλον του. Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργειά του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η φαντασία του.

Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές. Στόχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με ένα δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

Τμήματα ανά ηλικίες: Γονείς & μωρά 2-3,5 ετών, 3-4, 4-5, 5-6, 6-8, 8-10, 10-12, έφηβοι Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, Έφηβοι Γ΄ Γυμνασίου – Α΄ και Β΄ Λυκείου, Έφηβοι Β΄ και Γ΄ Λυκείου – Απόφοιτοι Λυκείου, Τμήμα Γονέων.

Εργαστήρι έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων έκφρασης και δημιουργίας, ξεκινάει και τη φετινή χρονιά για τα παιδιά της τρυφερής προσχολικής ηλικίας. Στο εργαστήρι αυτό το παιχνίδι είναι η πιο σημαντική δραστηριότητα του παιδιού και η ευχαρίστηση αποτελεί το κυριότερο και πρωταρχικό στοιχείο για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Τα παιχνίδια προκύπτουν μέσα από ποικίλες δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικής κίνησης.

Τα θέματα των δραστηριοτήτων στο εργαστήρι έχουν να κάνουν με τη φύση που μας περιβάλλει και αποτελεί πηγή έμπνευσης, για μικρούς και μεγάλους.

Εργαστήρι για παιδιά 2-3,5 ετών με το γονέα τους

Στο εργαστήρι αυτό δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να αναπτύξουν τις κινητικές και νοητικές τους ικανότητες. Με πολλή φαντασία, χορό, μουσική, τραγούδια, παραμύθια και παιχνίδια μπορούν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Οι γονείς είναι πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά τους να παίξουν μαζί τους και να ενισχύσουν τις σχέσεις δημιουργίας μεταξύ των μελών της ομάδας.

Εργαστήρι γονέων

To Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τρίτη χρονιά θα υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για γονείς. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε μέσα από προσκλήσεις και ιδέες των ίδιων των γονιών και ζωντάνεψε με την ένθερμη συμμετοχή τους. Τα σεμινάρια ενσωματώνονται πλήρως στη φιλοσοφία του Θεατρικού Εργαστηρίου και αποτελούν προσομοιώσεις λειτουργίας των ομάδων των παιδιών και των εφήβων που φιλοξενεί.

Πρόγραμμα ανοιχτών εργαστηρίων γνωριμίας Σεπτέμβρη (χωρίς οικονομική επιβάρυνση)

3-4 ΕΤΩΝ: Τετάρτη 26/9, 17.00-18.00

4-5 ΕΤΩΝ : Τρίτη 25/9, 19.00-20.00

5-6 ΕΤΩΝ: Τρίτη 25/9, 17.00-18.00

6-8 ΕΤΩΝ : Δευτέρα 24/9, 17.00-18.15

8- 10 ΕΤΩΝ: Δευτέρα 24/9, 19.00- 20.15

Συμμετοχή μετά από κράτηση θέσης.

Εγγραφές καθημερινά από 6 Σεπτέμβρη 6-9 μ.μ. (Φαβιέρου 43).

Τηλ: 2614 014 979 (απογεύματα 6-9 μ.μ.), 694 7354515

(Υπεύθυνη γραμματείας: Αγγελοπούλου Ανδριάνα)

Αναλυτικό πρόγραμμα ετήσιων εργαστηρίων: www.dipethepatras.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός