Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Με αστυνομία και τρομοκρατία επιχείρησε η δημοτική αρχή να σπάσει τη χθεσινή απεργίαΤην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να σπάσει τη χθεσινή απεργία των εργαζομένων με αστυνομία και τρομοκρατία καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή απεργία, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία στο πλαίσιο των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων επιχειρεί να τσακίσει, με το τέλος του χρόνου, τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους στους δήμους.

Συνεχίζοντας το Σωματείο, αναφέρει: «Στο πλαίσιο της “κανονικότητας” της ΕΕ και της «νέας εποχής» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στο αφήγημα της κυβέρνησης, τα 40 εργατικά ατυχήματα στους δήμους τα δυο τελευταία χρόνια, η κατάργηση των ΒΑΕ είναι το τίμημα ζωής που θα πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά ως εργαζόμενοι .

Η απεργία και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε ως εργαζόμενοι για να προστατεύουμε τα δικαιώματα μας και την ίδια τη ζωή μας απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ.

Συνάδελφοι – σσες, η συμμετοχή στην απεργία είναι η αγωνιστική απάντηση μας.

Σε κάποιες υπηρεσίες (τεχνικό συνεργείο, συνεργείο αυτοκ., πράσινο κλπ) η συμμετοχή άγγιξε το 100%, ενώ στη καθαριότητα ξεπέρασε το 70%.

Παρά τους μηχανισμούς που στήθηκαν και πάλι από το διευθυντή καθαριότητας, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, λιγοστοί ήταν οι απεργοσπάστες που έσπασαν την περιφρούρηση της χθεσινής πανελλαδικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στο γκαράζ του Δήμου και βγήκαν συνοδεία περιπολικών! Η ντροπή περίσσεψε και χρειάστηκε την αστυνομία για να κρυφτεί!

Κάλεσαν την αστυνομία για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους απεργούς που μαζί με το Σωματείο τους περιφρουρούσαν την απεργία. Μάλιστα ο κατήφορος τους ήταν τέτοιος ώστε να δηλώνουν στην αστυνομία ότι καθημερινά βγαίνουν χωρίς δελτία κίνησης όλοι οι οδηγοί και ότι δεν υπάρχει ωράριο εισαγωγής στη εργασία!!.

Ο δε διευθυντής στη προσπάθεια του να ενισχύσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό ανάγκασε παράνομα επιστάτρια, η οποία ήταν σε αναρρωτική άδεια να ανέβει στο γκαράζ και να δίνει δελτία κίνησης, στα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος παράτυπα, ακόμη και στη θέση υπογραφής του τμηματάρχη κίνησης των οχημάτων (κατά δήλωση του).

Μεγάλη η ευθύνη της δημοτικής αρχής που κάνει πλάτες όλο αυτό το διάστημα στο ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας, κατάσταση που δεν θεωρούμε τυχαία…

Ξεχαρβαλώνουν την υπηρεσία για να εισχωρούν χωρίς αντιστάσεις τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και δεν θα διστάσουν να παίξουν ούτε με την ζωή ούτε με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέτοιες πρακτικές δεν κάμπτουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν η «καθημερινότητα» στους χώρους δουλειάς.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας και οργανώνουμε την πάλη μας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολίτικη, με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Πανελλαδική απεργία στις 8 Νοέμβρη».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 439730Συνολικές αναγνώσεις:
  • 112Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234996Συνολικοί επισκέπτες:
  • 78Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ