Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

«Ένορκοι» για 5η χρονιά στο θέατρο «Αλκμήνη»Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά… μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια! Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθέναν από τους 12;

«Οι 12 ένορκοι» του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, η sold-out παράσταση των τελευταίων χρόνων, έχοντας αποσπάσει βραβεία, εξαιρετικές κριτικές και το ενδιαφέρον άνω των 80.000 θεατών, συνεχίζει για 5η χρονιά! Το θέατρο «Αλκμήνη» μετατρέπεται για άλλη μια χρονιά σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους.

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι «12 ένορκοι» αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και Νότης Παρασκευόπουλος. Σκηνικά: Ντέιβιντ Νέγκριν. Κοστούμια: Κική Μήλιου. Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού. Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη. Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα και Κατερίνα Κωνσταντέλλου. Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Ανεζάκη. Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς.

Οι 12 ένορκοι (αλφαβητικά): Νίκος Βατικιώτης, Τάσος Γιαννόπουλος, Σωτήρης Δούβρης, Μάνος Ζαχαράκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Τρύφων Καρατζάς (διπλή διανομή με τον Παντελή Παπαδόπουλο), Θανάσης Κουρλαμπάς, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Μπάζας, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας. Στο ρόλο του φύλακα ο Αλέξης Σταυριανός. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 439726Συνολικές αναγνώσεις:
  • 108Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234994Συνολικοί επισκέπτες:
  • 76Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ