Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Ξεκινάνε οι χειμερινές προβολές με το αφιέρωμα «Τσε Γκεβάρα: …Ο Άνθρωπος πίσω απ’ την εικόνα»Mε το αφιέρωμα «Τσε Γκεβάρα: …Ο Άνθρωπος πίσω απ’ την εικόνα» ξεκινάνε οι προβολές της χειμερινής περιόδου από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο». Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών) και θα ξεκινάνε στις 7.30 μ.μ.

«90 χρόνια από τη γέννηση και 51 χρόνια από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα. Μια νηφάλια σπονδή από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής στο χθόνιο θεό της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της επαναστατικής κατάκτησης.

Δυο ανεξάρτητες παραγωγές, μια ιστορικής αναγκαιότητας τριλογία. Μέσα από αυτό το αφιέρωμα αναδεικνύονται η πραγματική προσωπικότητα του Τσε, η συνειδητή δράση του στην επαναστατική του πορεία», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν

1. Παρασκευή 16 Νοέμβρη – «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» (The Motorcycle Diaries) του Walter Salles

Παραγωγή: 2004 / Διάρκεια 128′.

Με τους: Gael Garcia Bernal, Rodrigo de la Serna, Mia Maestro, Mercedes Moran, Susana Lanteri.

Δύο νεαροί φίλοι ξεκινούν με λίγα υπάρχοντα, πάνω σε μια μοτοσικλέτα, ένα ταξίδι απ’ άκρου εις άκρον της Λατινικής Αμερικής. Ένα νοσταλγικό ταξίδι δύο ανέμελων νέων, που θέλησαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να διανύσουν τη Νότια Αμερική. Το κυρίως θέμα που προσεγγίζει το φιλμ είναι το πώς μετεξελίχθηκε μέσα από το δίχρονο αυτό ταξίδι αναζήτησης ο χαρακτήρας ενός νεαρού φοιτητή της Ιατρικής σε έναν από τους Ήρωες που έβαλαν φαρδιά πλατιά τη ματωμένη υπογραφή τους στα επαναστατικά πεδία μαχών του 20ού αιώνα.

2. Παρασκευή 23 Νοέμβρη – «Τσε: Ο Αργεντίνος» 1ο Μέρος του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135′

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο.

Στο πρώτο μέρος η ταινία καταπιάνεται με την περίοδο της Κουβανικής Επανάστασης και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη συνάντηση του νεαρού γιατρού Ernesto Guevara με τον Fidel Castro το 1955 στο Μεξικό και φτάνει μέχρι την καθοριστική νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στην πόλη της Santa Clara που οδήγησε και στη φυγή του προέδρου Batista από τη χώρα το 1959. Με την κατάκτηση της Σάντα Κλάρα, ο δρόμος για την πρωτεύουσα Αβάνα ήταν πλέον ελεύθερος. Ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.

3. Παρασκευή 30 Νοέμβρη – «Τσε: Ο Επαναστάτης» 2ο Μέρος του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135′

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο.

Στο 2ο Μέρος η δράση μας πάει στη Βολιβία όπου κατέφτασε ο Τσε το 1966 αφού παραιτήθηκε από κάθε του πολιτικό αξίωμα στην Κούβα, για να οργανώσει την αντίσταση κατά του προέδρου Barrientos. Θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στο θάνατο.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 438714Συνολικές αναγνώσεις:
  • 136Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234456Συνολικοί επισκέπτες:
  • 87Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ