ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΦΕΙΟ»: «Μαγιακόφσκι» από το Θίασο «Μοντέρνοι Καιροί» κάθε Παρασκευή



«Το έργο του Μαγιακόφσκι είναι ο πληρέστερος ποιητικός πίνακας μιας εποχής που εξαπέστειλε στους αιώνες ανθρώπινα σήματα με υπεράνθρωπη ένταση και στα καλά και στα άσχημα», έγραφε ο Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, λογοτέχνης και μελετητής του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι.

Αυτό το τεράστιο έργο, αυτή η συναρπαστική προσωπικότητα «ζωντανεύει» πάνω στη σκηνή με τη νέα παράσταση «Μαγιακόφσκι» του Θιάσου «Μοντέρνοι Καιροί». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Νταλιάνης. Ερμηνεύει η Εβίτα Παπασπύρου. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Παρασκευή στις 21.00, στο Θέατρο «Βαφείο» (Αγίου Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό «Κεραμεικός», τηλ. 210 3425 637).

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Νταλιάνης: «Η παράσταση αφηγείται τη συναρπαστική ζωή του μεγάλου Σοβιετικού ποιητή Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, από τη νεαρή του ηλικία μέχρι τη δραματική στιγμή της αυτοκτονίας του. Μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό του έργο -ποίηση, κείμενα για την Τέχνη, επιστολές, άρθρα, ομιλίες, σελίδες ημερολογίου- ζωντανεύουν ο ποιητής και η εποχή του.

Ένα θεατροποιημένο οδοιπορικό, που δίνει το στίγμα μιας επαναστατικής – καλλιτεχνικής στάσης ζωής, σε μια κορυφαία ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας. Ο Μαγιακόφσκι μπορεί να μας εμπνεύσει, να μας συγκινήσει, να μας ζεστάνει και να μας κάνει να βλέπουμε με τα δικά του μάτια, πάντα μπροστά, σε ένα φωτεινό μέλλον. Ελπίζουμε οι λαμπεροί, γεμάτοι ήλιο στίχοι του Μαγιακόφσκι να ρίξουν φως στην ασπρόμαυρη εποχή μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός