Διαμαρτυρία το πρωί συλλαλητήριο το βράδυ. Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ με το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.



 

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών η διοίκηση της ΟΣΥ ενημέρωσε την ένωση εργαζομένων πρώην ΗΛΠΑΠ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα περικοπούν γραμμές μειώνοντας το δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούνται από τρόλεϊ.

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω της εργοδοσίας στην ΟΣΥ κάνοντας το μαύρο άσπρο επιχειρεί με τις πλάτες της πλειοψηφίας του σωματείου να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων στην διάλυση του δικτύου των τρόλεϊ διευκολύνοντας έτσι την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων που μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.
Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ κάλεσε σε άμεση σύγκληση το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και παράλληλα διοργανώνει αύριο τρίτη 18 Δεκεμβρίου παρέμβαση διαμαρτυρία στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΑ Μετσόβου 15.

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου την παραπέρα ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων.

Η πάλη για σύγχρονες φθηνές αξιόπιστες κρατικές συγκοινωνίες απαιτούν κοινό αγώνα εργαζομένων της αστικής συγκοινωνίας και εργαζομένων που κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία της Ομόνοιας ένα από τα βασικά αιτήματα του κλάδου μας είναι και αυτό, μαζί με το αίτημα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με μείωση ωραρίου με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με άμεσες προσλήψεις προσωπικού για έναν ενιαίο κρατικό φορέα μέσων μαζικής μεταφοράς για επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλο το νομό της Αττικής για μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για την κατάργηση των νόμων που ιδιωτικοποιούν την αστική συγκοινωνία για να σταματήσει η οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση και οι εργολαβίες στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ.

Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ όλοι και όλες στην Ομόνοια στις 6:30 το απόγευμα 18 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός