Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ: Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για υπογραφή Σύμβασης στο ΚΘΒΕΑπό την κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση


Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, την ώρα της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης με θέμα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Από μεριάς της διοίκησης του Σωματείου ειπώθηκε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να συνομολογήσουν σε περικοπές ή σε χειρότερη Σύμβαση από αυτήν που υπογράφηκε την προηγούμενη διετία. Άλλωστε, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς που εργάζονται στο ΚΘΒΕ, αλλά όλο τον κλάδο, καθώς η υπογραφή μιας δυσμενέστερης Σύμβασης από αυτήν που υπήρχε, μπορεί να υποσκάψει συνολικά τον αγώνα του κλάδου για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Αυτήν τη στιγμή που το σωματείο μάς δίνει μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις σε όλους τους χώρους του θεάτρου, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες, ποιον εξυπηρετεί η προσπάθεια υποβάθμισης της Σύμβασης του Κρατικού; Το μπαλάκι των ευθυνών που πετάνε ο ένας στον άλλον, κυβέρνηση και διοίκηση του Κρατικού δεν μας αφορά. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη Σύμβαση Εργασίας και να απαιτούν την υποτέλειά της στη μνημονιακή λογική, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν σε προεκλογικούς τόνους το τέλος των μνημονίων. Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι. Ας μας απαντήσουν άμεσα για τις προθέσεις τους. Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης στη διαχειριστική λογική, προκειμένου να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας, δεν θα περάσουν. Την απάντηση την πήραν από τον κλάδο. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε έως την απόλυτη δικαίωση των αιτημάτων μας».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630568Συνολικές αναγνώσεις:
  • 331Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297588Συνολικοί επισκέπτες:
  • 141Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ