10 χρόνια χωρίς την Μαρία Δημητριάδη



Τη Δευτέρα 7 Γενάρη συμπληρώθηκαν κιόλας 10 χρόνια από το χαμό της μεγάλης μας ερμηνεύτριας Μαρίας Δημητριάδη, της φωνής που μας «ταξίδεψε» σε αμέτρητες «θάλασσες» ποίησης και μουσικής.

Με τη δυναμική και τρυφερή συνάμα φωνή της και με το τεράστιο ερμηνευτικό της εύρος, η Μαρία Δημητριάδη υπήρξε μία από τις σημαντικότερες και εκφραστικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Ερμήνευσε μοναδικά στίχους κορυφαίων ποιητών και δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Έβαλε το στίγμα της στο πολιτικό τραγούδι, στρατεύτηκε στο κομμάτι εκείνο της Τέχνης που αφουγκράζεται τους πόθους και τις αγωνίες του λαού μας και αντιστέκεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Δεν τραγούδησε μόνο σε θέατρα και μουσικές σκηνές. Με την ερμηνεία της έδινε τόνο και παλμό σε κινητοποιήσεις, μπλόκα, απεργίες, συναυλίες συμπαράστασης σε λαούς που δοκιμάζονταν από τον ιμπεριαλισμό, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε ό,τι της ζητήθηκε. Δίπλα στο ΚΚΕ.

Η παρουσία της στο ελληνικό τραγούδι, τα τραγούδια της, που εξακολουθούν να μας συντροφεύουν, θα μας θυμίζουν πάντα ότι τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα…

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός