Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

10 χρόνια χωρίς την Μαρία ΔημητριάδηΤη Δευτέρα 7 Γενάρη συμπληρώθηκαν κιόλας 10 χρόνια από το χαμό της μεγάλης μας ερμηνεύτριας Μαρίας Δημητριάδη, της φωνής που μας «ταξίδεψε» σε αμέτρητες «θάλασσες» ποίησης και μουσικής.

Με τη δυναμική και τρυφερή συνάμα φωνή της και με το τεράστιο ερμηνευτικό της εύρος, η Μαρία Δημητριάδη υπήρξε μία από τις σημαντικότερες και εκφραστικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Ερμήνευσε μοναδικά στίχους κορυφαίων ποιητών και δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Έβαλε το στίγμα της στο πολιτικό τραγούδι, στρατεύτηκε στο κομμάτι εκείνο της Τέχνης που αφουγκράζεται τους πόθους και τις αγωνίες του λαού μας και αντιστέκεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Δεν τραγούδησε μόνο σε θέατρα και μουσικές σκηνές. Με την ερμηνεία της έδινε τόνο και παλμό σε κινητοποιήσεις, μπλόκα, απεργίες, συναυλίες συμπαράστασης σε λαούς που δοκιμάζονταν από τον ιμπεριαλισμό, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε ό,τι της ζητήθηκε. Δίπλα στο ΚΚΕ.

Η παρουσία της στο ελληνικό τραγούδι, τα τραγούδια της, που εξακολουθούν να μας συντροφεύουν, θα μας θυμίζουν πάντα ότι τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα…

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 449526Συνολικές αναγνώσεις:
  • 19Αναγνώσεις σήμερα:
  • 239701Συνολικοί επισκέπτες:
  • 19Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ