Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (VIDEO – ΦΩΤΟ)Νέο αγωνιστικό ραντεβού είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου, Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στην απεργιακή συγκέντρωσή τους την Παρασκευή 11 Γενάρη.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα στην τροπολογία της κυβέρνησης για διορισμούς με το σταγονόμετρο, που ούτε τις ανάγκες των σχολείων καλύπτουν, ενώ απαξιώνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, οργώνοντας όλη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι, μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να κάνουν οικογένεια, κ.λπ.

Στα δίκαια αυτά αιτήματα, η κυβέρνηση απάντησε με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, που πετούσαν «τυφλά» μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο εκλεγμένος φοιτητής στο ΔΣ του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Έρης Γιάννης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Σαββάτου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σωματείων συναντήθηκε με την υπουργό Ο. Γεροβασίλη, η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση και είπε ότι ήταν ένα «τυφλό χτύπημα», για το οποίο δεν έδωσε εντολή η ηγεσία της αστυνομίας, ούτε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους επισήμαναν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνήθηκε το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και παρέταξε απέναντί τους τις κλούβες και τα ΜΑΤ.

Τα σωματεία ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 14 Γενάρη.

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 449524Συνολικές αναγνώσεις:
  • 17Αναγνώσεις σήμερα:
  • 239699Συνολικοί επισκέπτες:
  • 17Επισκέπτες σήμερα:
  • 7Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ