ΠΑΜΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις



Τη στήριξή στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις εκφράζει το ΠΑΜΕ το οποίο καταγγέλλει την επέμβαση ΗΠΑ – ΕΕ και συμμάχων τους στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η επιχείρηση επιβολής μια νέας «δημοκρατίας της μπανάνας» στη Βενεζουέλα αποτελεί μια τρομακτική επανάληψη των αιματοβαμμένων πραξικοπημάτων που έγιναν με τη στήριξη των ΗΠΑ σε Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία κ.α. Για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στηρίζουν ανοιχτά πραξικοπηματικές ενέργειες, προχωρούν σε στρατιωτικές απειλές και άλλα μέτρα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας.

Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος είναι ο φίλος του Τσίπρα, ο «διαβολικά καλός», πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ και πόσο επικίνδυνη είναι η προώθηση της «ΝΑΤΟικής ειρήνης» στα Βαλκάνια.

Επίσης αποδεικνύεται ο βρώμικος και επικίνδυνος ρόλος συνδικαλιστικών οργανώσεων στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, όπως η συνομοσπονδία ITUC στη Λατινική Αμερική, που από τη μια «καταδικάζει» το πραξικόπημα, αλλά από την άλλη καλεί σε «συζητήσεις» με τις δυνάμεις που οργάνωσαν το πραξικόπημα του Γκουάιδο.

Στην επίθεση του ιμπεριαλισμού, στους πολέμους και επεμβάσεις του για αλλαγή συνόρων, και μη αρεστών κυβερνήσεων, τα αγωνιστικά-ταξικά συνδικάτα στηρίζουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στον αγώνα του βενεζουελάνικου λαού για να ζει στη χώρα του χωρίς εκμετάλλευση και επεμβάσεις».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός