25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Ξανά και ενισχυμένες στο τιμόνι οι ταξικές δυνάμεις



Από την έναρξη των εργασιών του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Από την έναρξη των εργασιών του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων


Ολοκληρώθηκαν, χθες, Κυριακή 27 Γενάρη 2019, οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέων οργάνων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 169 αντιπρόσωποι.

Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός», που στηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις, πήρε 154 ψήφους, καταλαμβάνοντας 28 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (προηγούμενα 27) και 24 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (προηγούμενα 22).

Ο συνδυασμός «Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων», που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ, πήρε 15 ψήφους καταλαμβάνοντας 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο (προηγούμενα 4 έδρες) και στο Γενικό Συμβούλιο 2 έδρες (προηγούμενα 4).

Για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ψήφισαν 129 αντιπρόσωποι. Ο «Πανοικοδομικός Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός» πήρε και τους 129 ψήφους και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους (προηγούμενα 12), ενώ ο συνδυασμός «Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων» δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός