ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!! ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



                                                                         26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018

Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ , Νίκο Ξυδάκη για την εξέλιξη σχετικά με την καθιερωμένη κοπή πίτας του σωματείου μας.

Ο συνάδελφος πρόεδρος, μας ενημέρωσε για τον τόπο που θα γίνει η εκδήλωση τι θα περιλαμβάνει η περιποίηση των συναδέλφων και για τους καλεσμένους.

Μεταξύ των διοικούντων, προϊσταμένων, διευθυντών της εταιρείας που όσες και αν είναι οι διαφωνίες μας, είναι θεσμικά πρόσωπα της εταιρείας και οφείλουν να είναι εκεί από την ώρα που καλούνται, προσκεκλημένος είναι και ο υπουργός μεταφορών ο κ Σπίρτζης.

Σε διαφορετική περίπτωση και σε άλλη χρονική στιγμή, θα θεωρούσαμε ότι ήταν αστείο λόγω και της καρναβαλικής περιόδου.

Όμως δεν είναι καθόλου αστείο να καλείται ο πρωτεργάτης της αντιλαϊκής αντεργατικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της κυβερνητικής πολιτικής που έχει τσακίσει δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο χώρο της αστικής συγκοινωνίας, που ιδιωτικοποιεί απελευθερώνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς εφαρμόζοντας παλιούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ψηφίζοντας καινούργιους την τελευταία τετραετία ως κυβέρνηση.

Δεν είναι αστείο συνάδελφοι, είναι πολύ σοβαρό και είναι τεράστιο το θράσος της πλειοψηφίας του σωματείου, να καλεί τον πρωτεργάτη της σφαγής των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στην ετήσια εκδήλωση των συναδέλφων.

Είναι μεγάλο θράσος και πολιτική, συνδικαλιστική αγυρτεία, να περιμένει ότι θα υποδεχτούμε ως “μεσσία”, τον άνθρωπο που ευθύνεται για τα χάλια της αστικής συγκοινωνίας στην Αθήνα.

Παλεύουμε εδώ και αρκετό διάστημα, να διαμορφωθεί ένα ενιαίο Πλαίσιο διεκδικητικό για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πλαίσιο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ζωής, με πραγματικές αυξήσεις με μείωση ωραρίου, με κατάργηση της κατσαρής, με αύξηση των ημερών ανάπαυσης.

Η πλειοψηφία σε όλα αυτά κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Από ότι φαίνεται έχει την ίδια άποψη με την πλειοψηφία της ΟΣΜΕ ότι το νομοθετικό πλαίσιο που πρόσφατα έχει ψηφιστεί ενισχύει τις εργασιακές θέσεις, δίνει στους εργαζόμενους και καλύτερες απολαβές και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Έχουνε μάθει να κάνουν καλά τις βρωμοδουλειές τους, και συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Όμως δεν θα ανεχτούμε με λεφτά του ταμείου του σωματείου μας, λεφτά από τις συνδρομές των συναδέλφων, στο όνομα της δωρεάν συμμετοχής στην κοπή της πίτας, να στήσει η πλειοψηφία του σωματείου μας προεκλογική συγκέντρωση στον κύριο Σπίρτζη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός