ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως στη νοθεία από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΦΩΤΟ)



Με συμβολικό τρόπο οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν τη νοθεία

Με συμβολικό τρόπο οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν τη νοθεία
Το «πράσινο φως» στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό να σημαδέψει με νοθεία και εκφυλισμό τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά έδωσε το μεσημέρι το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Το δικαστήριο με την απόφασή του έσπευσε να ικανοποιήσει τα τσιράκια της εργοδοσίας για τη νομιμοποίηση 14 αντιπροσώπων από ένα σωματείο-«φάντασμα» στο Εμπόριο με τον τίτλο «ΠΑΣΥΕ», που δεν υπάρχει πουθενά και πραγματοποίησε «εκλογές» στα κρυφά και με την παρέμβαση της εργοδοσίας σε πόλεις όλης της χώρας, καθώς και 2 αντιπροσώπων του εργοδοτικού σωματείου «Πανελλήνιος Σύνδεσμος για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό» (ΠΑΣΕΝΤ), ένας από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Κρήτη.

Από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησαν οι εκλογές, τα τσιράκια της εργοδοσίας, με πρώτους και καλύτερους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την ευθεία παρέμβαση μηχανισμών της κυβέρνησης και των εφοπλιστών, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο και με διαδοχικά ασφαλιστικά μέτρα να νομιμοποιήσουν τους «16», για να μπορέσουν να ψηφίσουν, προσκρούοντας στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων του Πειραιά που μαζί με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους έδιναν μάχη ενάντια στη νοθεία και τις εκφυλιστικές διαδικασίες.

Στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται μία απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με ημερομηνία 15 Φλεβάρη που δεν έγινε ποτέ. Τέτοια απόφαση δηλαδή δεν υπάρχει.

Παρ’ όλα αυτά την περασμένη Δευτέρα το Δικαστήριο, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε προσωρινή διαταγή, δίνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στους αντιπροσώπους της νοθείας να ψηφίσουν. Η αγωνιστική παράταξη της ΔΕΣΚ, την ίδια μέρα, κατέθεσε αίτηση για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής αποδεικνύοντας ότι τα ασφαλιστικά μέτρα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζονται πουθενά. Ωστόσο η αίτηση της ΔΕΣΚ, σήμερα τρίτη και τελευταία μέρα των εκλογών στο ΕΚΠ, εκδικάστηκε και απορρίφθηκε.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός