ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ευθύνη των εργοδοτικών συνδικαλιστών το Συνέδριο-«φιάσκο» (VIDEO)



Την πρακτική της πλειοψηφίας που οδήγησε στη μη διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, κατήγγειλαν αντιπρόσωποι και σωματεία την Κυριακή το μεσημέρι, πριν αποχωρήσουν από το χώρο που θα διεξάγονταν οι εργασίες τους, ξεκαθαρίζοντας πως η ευθύνη για το Συνέδριο-«φιάσκο» βαραίνει τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε όλους αυτούς που, δύο μέρες τώρα, διέλυσαν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, δεν επέτρεψαν στους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων από τους χώρους δουλειάς, από όλη την Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο, είναι ένα: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή»», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιωργος Πέρρος.

Κάλεσε τους πραγματικούς εκπροσώπους των εργαζομένων να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το Συνέδριο «με εργοδότες, μαϊμούδες και μπράβους», που προσπάθησε να κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Υπενθύμισε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στα πλαίσια αυτά, το ΠΑΜΕ δίνει την Τρίτη 26 Φλεβάρη συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, όπου πρόκειται να γίνει το Συνέδριο.

Την 1η Μάρτη, τα Συνδικάτα της περιοχής προχωρούν σε εκδήλωση με θέμα το εργατικό κίνημα.

Τη μέρα έναρξης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί το Συνέδριο.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος και υπογράμμισε πως η εργοδοσία και οι άνθρωποί της στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει «να καταλάβουν την ανάσα των εργαζομένων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός