ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ



eper-all

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι ανάγκες στις αστικές συγκοινωνίες απαιτούν άμεση πρόσληψη εργαζομένων σε:
– Τεχνικό προσωπικό
– Προσωπικό κίνησης
– Διοικητικό προσωπικό
-Βοηθητικό προσωπικό(φύλακες, καθαρίστριες, καθαριστές, έκδοση εισιτηρίων κ.α.).

Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε όλοι να μείνουμε από το πρόγραμμα και απαιτούνται ακόμα πολύ περισσότερες προσλήψεις για να καλυφτούν οι ανάγκες στις αστικές συγκοινωνίες. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε διάφορα κενά που ήδη υπάρχουν σε μόνιμες οργανικές θέσεις στις τρείς εταιρείες: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, παράλληλα με την επιστροφή των απολυμένων σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Αυτή είναι η απάντησή μας στις φήμες που διαχέονται μέσω στελεχών του ΟΑΣΑ για τη παραμονή ορισμένων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού για παράταση του πενταμήνου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πατάνε τη μπανανόφλουδα του διαχωρισμού που δημιουργεί αντιπαλότητα μεταξύ των συναδέλφων. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι φήμες κυκλοφορούν λίγες μέρες πριν τη λήξη του προγράμματος και βεβαίως αυτό το μήνα που υπάρχει τριπλή εκλογική αναμέτρηση: Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές εκλογές.

Σκοπό έχουν να διατηρήσουν μέσα από υποσχέσεις το κλίμα της ανασφάλειας, να μετατρέψουν το δικαίωμα στη δουλειά σε ρουσφέτι με τη γνωστή μέθοδο ψήφισέ με να σε βολέψω. Εμείς απαντάμε το δικαίωμά μας στη δουλειά το απαιτούμε, το διεκδικούμε οργανωμένα και με τη στάση μας και με τη ψήφο μας. Κανείς δεν γλιτώνει από την εναλλαγή ανέργων εργαζομένων στη ζωή που μας επιφυλάσσουν. Πέντε μήνες δουλειάς, τρία, πέντε, δέκα χρόνια ανεργίας. Απαντάμε δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κλείνοντας την περίοδο αυτή μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση που αναπτύξαμε:
– Δώσαμε τη μάχη να μη γίνουμε ελεγκτές και τη κερδίσαμε για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους υπόλοιπους ανέργους τους χαμηλόμισθους, τους φοιτητές και γενικά με τον δοκιμαζόμενο από τα αντιλαϊκά μέτρα επιβατικό κοινό της Αττικής.
– Η συμβολή της επιτροπής υπήρξε σημαντική για να πετύχουμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και να περαστούν οι εισφορές στο ΙΚΑ.
– Σπάσαμε τη τρομοκρατία, υποχρεώσαμε να μας αναγνωρισθεί όπως σε όλους τους εργαζόμενους, έτσι και σε μάς, το δικαίωμα της οργάνωσης της πάλης μας, της συνδικαλιστικής δράσης και βεβαίως το δικαίωμα της απεργίας.

Οι επιτυχίες που καταφέραμε οφείλονται και σε έναν ακόμα παράγοντα: Στάθηκαν στο πλευρό μας οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Μας βοήθησαν με την εμπειρία τους να ξεπεράσουμε την απειρία μας, δεν έθεσαν όρους και προϋποθέσεις για να μας βοηθήσουν και να μας στηρίξουν. Αυτό αποδείχτηκε και στη πράξη δηλαδή ότι μόνο συλλογικά μπορούμε να τα καταφέρουμε και να έχουμε αποτελέσματα. Αλλιώς αντιμετωπίστηκε η οργανωμένη δράση της επιτροπής και αλλιώς οι συνάδελφοι που αποφάσισαν να κινηθούν μόνοι τους.

Μόνο ως θετικό μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός ότι καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας από τρείς εργασιακούς τομείς, τον ΟΑΣΑ, τον ΟΤΑ και την Περιφέρεια Αττικής. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε την αξία της κοινής δράσης και ενιαίας πάλης μαζί με όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους, συμβασιούχους, 5μηνίτες κ.α.) γιατί αυτές τις σχέσεις εργασίας Ευρωπαϊκή Ένωση και πλουτοκρατία θέλουν να τις μονιμοποιήσουν και να τις γενικεύσουν.

Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε περισσότερα κυρίως αν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι καταλάβαιναν τη δύναμη που έχουμε και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Είμαστε όμως και χαρούμενοι γιατί κάναμε τα πρώτα βήματα, ξεπεράσαμε αντιλήψεις συναδέλφων ότι »τίποτα δεν γίνεται», αφήνουμε παρακαταθήκη για τους επόμενους συναδέλφους ακόμα και για εμάς τους ίδιους που ίσως ξαναμπούμε σε αυτά τα άθλια προγράμματα αφού άλλη επιλογή δεν μας δίνεται από αυτό το βάρβαρο σύστημα.

Συνάδελφοι, που συμμετείχαμε από κοινού σε αυτό το πεντάμηνο πρόγραμμα στον ΟΑΣΑ είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναβρεθούμε είτε σε νέα προγράμματα, πεντάμηνα, τετράωρα είτε ως άνεργοι αλλά σίγουρα θα βρεθούμε στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα. Γι’ αυτό και θυμίζουμε ότι όπου και αν βρεθούμε το επόμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα μας. Αποκούμπι και δύναμη διεκδίκησης γιατί το μέλλον που μας διαμορφώνουν δεν το ανεχόμαστε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι! Θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα, γι’ αυτό δεν επαιτούμε, απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός