ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΡΟΥ: Εκφυλισμός χωρίς τέλος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (VIDEO)



Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ έκανε την εξής δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα ότι έπρεπε από σήμερα το πρωί στις 9 να έχει ξεκινήσει το συνέδριο. Όπως βλέπετε όμως και εσείς η πόρτα είναι κλειστή. Δεν έχει ξεκινήσει το συνέδριο. Οι αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των ζωντανών συνδικάτων είναι εδώ και περιμένουν. Οι άλλοι αντιπρόσωποι ψάξτε να τους βρείτε εδώ γύρω στο θέρετρο. Να τους βρείτε στην πόλη ενδεχόμενα και όπου αλλού. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Να γιατί από την αρχή εμείς λέγαμε και λέμε ότι τέτοιο συνέδριο με αντιπροσώπους εργοδότες νόθους σωματεία-φαντάσματα δεν μπορεί να γίνει.

Εμείς εδώ και μέρες, από προχθές δηλαδή, ζητάμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Το ζητήσαμε και σήμερα. Μια διοίκηση που πρέπει να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Δηλαδή πρέπει να επιστραφούν όλες οι κάρτες πίσω, που ξέρετε έχουν μοιραστεί σαν μαρουλόφυλλα τις προηγούμενες μέρες, να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται με βάση το καταστατικό, να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών, δεν μπορεί να έχει μέσα όλους αυτούς που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων του Συνεδρίου.

Θέλουμε να τα γνωρίζει όλα αυτά η εργατική τάξη. Για αυτό και επιμένουμε αν θέλουν πραγματικά να γίνει ένα συνέδριο που να κουβεντιάσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Αυτή είναι η εκτίμησή μας, επιμένουμε σε αυτό και θα επιμείνουμε όλες αυτές τις μέρες και σήμερα και αύριο. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι άλλες δυνάμεις που έχουν φθάσει μέχρι εδώ την κατάσταση. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό τον εκφυλισμό και θα πάρει τα μέτρα της».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν η παραίτηση του κ. Καραγεωργόπουλου ανοίγει το δρόμο για διάλογο, ώστε να ξεκινήσει το Συνέδριο, ο Γ. Πέρρος τόνισε τα εξής:

«Η όποια παραίτηση ή οι όποιες ενέργειες της πλειοψηφίας θα μπορούσαν να συζητηθούν αρκεί να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ ή να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ όπου εκεί επισήμως θα γίνουν όλα αυτά που είπατε προηγουμένως και οι παραιτήσεις, και ξέρετε εμείς θέτουμε ένα σοβαρό πολιτικοσυνδικαλιστικό ζήτημα που αφορά τους 53 που εμείς θεωρούμε ότι είναι νόθοι και δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός