Εκδήλωση με θέμα «Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών» (ΦΩΤΟ)



Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών» οι τελευταίες εξελίξεις από το συνέδριο, έγινε στη Θεσσαλονίκη από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της διήμερου δράσης που διοργανώνει σήμερα και αύριο.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Χάρης Κυριαζίδης πρόεδρος του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και τις παρεμβάσεις τους να δώσουν ένα τέλος στις πρακτικές νοθείας και εκφυλισμού του κινήματος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις και από μέλη ΔΣ Σωματείων που περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους χώρους με τις νοθείες και την προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να αλλοιώσουν τη θέληση και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση έγινε ζωντανή σύνδεση (μέσω skype) με την Καλαμάτα και τον Αλέκο Περράκη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ που ενημέρωσε για το τι συμβαίνει σήμερα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους παραβρισκόμενους.

Νωρίτερα, αναρτήθηκε γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου που ανέγραφε το σύνθημα: «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα – Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», με την υπογραφή του ΠΑΜΕ.

Αύριο το διήμερο δράσης συνεχίζεται ως εξής:

Στις 11 π.μ., ραντεβού στο χώρο του ΕΚΘ απ’ όπου θα ξεκινήσει εξόρμηση σωματείων σε κεντρικά σημεία της πόλης για ενημέρωση των εργαζομένων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Από τις 12.30 έως τις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις σωματείων στο χώρο του ΕΚΘ και άλλες πρωτοβουλίες.
Στις 5 μ.μ., θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Αλλάζουμε ζωή» από μέλη σωματείων. Στο χώρο, θα υπάρχει προβολή βίντεο και συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από τη μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην Καλαμάτα, για να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ συνέδριο εργατικής οργάνωσης χωρίς τη συμμετοχή εργοδοτών, διευθυντικών στελεχών και ανύπαρκτων συνδικάτων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός