Γ. Τασιούλας: Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (VIDEO)




«Δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι εδώ» και «δεν θα σταματήσουμε εδώ, από αύριο το πρωί δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δεν θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ό,τι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων, που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία, που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική – λαϊκή οικογένεια», τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στο νέο συλλαλητήριο που γίνεται στην Καλαμάτα έξω από το ξενοδοχείο «Elite».

Σημείωσε πως την Πέμπτη στην Καλαμάτα έριχνε βροχή και σήμερα Κυριακή έχει ωραία λιακάδα και πρόσθεσε ότι έτσι είναι και ο αγώνας, στην αρχή έχει δυσκολίες και εμπόδια, αλλά στο τέλος μάς γεμίζει με αισιοδοξία και πείρα. Τόνισε πως θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά για να σπάσει το απόστημα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κάλεσε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο «να κάνει ένα ακόμα βήμα! Να συμπορευτούν μαζί μας» για την «πραγματική ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων». Ανέφερε ότι ξεκάθαρη απαίτηση είναι «να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες» και ξεκαθάρισε πως «είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση, είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό».

Παράλληλα, σχολίασε τους ισχυρισμούς των εργατοπατέρων περί αποκλεισμένων, κάνοντας λόγο για ταινία επιστημονικής φαντασίας. (Δείτε εδώ video)

Αναλυτικά η ομιλία:

«Εργαζόμενοι της Καλαμάτας και των άλλων περιοχών,

Αντιπρόσωποι που ήρθατε από όλη την Ελλάδα,

Εκ μέρους της ΔΑΣ και των αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκ μέρους των συνδικάτων που τόσο καιρό δίνουμε τη μάχη δίπλα-δίπλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αυτόν το μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί, για τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα, για να έρθουν μπροστά οι δίκες μας ανάγκες.

Αυτόν τον αγώνα, που απαιτεί σύγκρουση με τους κηφήνες, τους χαραμοφάηδες, τη μαφία του συνδικαλισμού, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που ήρθαν στην Καλαμάτα για την ξαπλώστρα και την καρέκλα και τους κάνατε να χάσουν τον ύπνο τους. Δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη, παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα που οι διάφοροι Παναγόπουλοι, οι Βασιλόπουλοι, οι Κιουτσούκηδες, οι Καραγεωργόπουλοι έχουν δημιουργήσει, υπηρετώντας τις κυβερνήσεις τους και τα αφεντικά τους, τους δώσαμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Η εργατική τάξη, τα ζωντανά συνδικάτα, οι αγώνες δεν έχουν μπει στο γύψο που θέλουν να επιβάλουν.

Επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε τη χθεσινοβραδινή ταινία επιστημονικής φαντασίας «ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ», που βγήκε χθες στους κινηματογράφους, στο ίντερνετ και τα σάιτ.

Μια ταινία, στην οποία οι «εκπρόσωποι των εργατών», με το ελάχιστο μηνιάτικο των 8.000 ευρώ καθαρά, αφήνουν στην άκρη τον αστακό και το χαβιάρι, με χέρι τρεμάμενο και φωνή που σπάει από τα ουζάκια που έπιναν τόσες μέρες στα τσιπουράδικα της περιοχής, με μέτωπο ελαφρά κοκκινισμένο από τον ήλιο της ξαπλώστρας, μας κάνουν τη χάρη να μας μιλήσουν για το δράμα τους. Το δράμα των εργατοπατέρων που τους αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι. Το δράμα τους, που αποκαλύπτονται από τα ίδια τους τα λεγόμενα, ότι δεν ξέρουν καν τι ώρα σηκώνονται οι εργάτες για δουλειά.

Το δράμα τους ότι τους πολιορκούν δήθεν μαθητές δημοτικού. Το δράμα τους ότι δήθεν είναι εγκλωβισμένοι σε ένα ξενοδοχείο και δεν μπορούν να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Γι’ αυτό και προσπαθούσατε όλες αυτές τις μέρες να κάνετε face control, προτείνατε να μπαίνουν στο συνεδριακό χώρο 3-3, σαν να είμαστε πάλι στη χούντα.

Γι’ αυτό ζητήσατε την παρουσία εισαγγελέα, που χωρίς διάψευση φαίνεται πως ήταν οικότροφος στο ίδιο ξενοδοχείο με εσάς.

Είναι προκλητικοί! Μας καταδικάζουν σε δουλειά από τα γεννοφάσκια μας μέχρι τον τάφο και δεν θέλουν να σηκώνουμε κεφάλι. Όμως για αυτό, επειδή αυτή η ΓΣΕΕ υπογράφει ξανά και ξανά το σφαγιασμό της εργατικής τάξης, γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει γίνει κέντρο της εργοδοσίας, για αυτό και οι εργαζόμενοι είναι εδώ και βροντοφωνάζουμε: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας!

Θέλετε συνέδριο «στη μούγκα», μακριά από τους εργάτες!

Συμφωνείτε μόνο στο φαγοπότι, στην καρέκλα και στη νοθεία, στους μηχανισμούς, στις μεταξύ σας συναλλαγές των κουκιών, ώστε όλοι σας να είστε ευχαριστημένοι.

Συμφωνείτε με τα αφεντικά στο τσάκισμα των εργατών, με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων. Με αυτούς κάθεστε και τα λέτε όμορφα και ωραία στους κοινωνικούς σας διαλόγους! Συμφωνείτε στο χτύπημα των αγώνων, της απεργίας, φέρατε ξεδιάντροπα τα αιτήματα της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία.

Δεν θέλετε συνέδριο! Δεν θέλετε συζήτηση! Σας καταλαβαίνουμε…

Αν θέλατε πραγματικό συνέδριο, είναι σίγουρο ότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στη φόρα οι μηχανισμοί σας, τα σκάνδαλά σας, όπως το φαγοπότι στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, οι πρόεδροι ΑΕ και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, όπως η φιλενάδα σας από τα «My Market», που την παρουσιάσατε και αυτήν ως εργαζόμενη, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα. Αντιθέτως, από την Τέταρτη και πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνεδρίου, γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων, άθλιων και κωμικοτραγικών διαδικασιών, με τις κάρτες των αντιπροσώπων να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, σε πισίνες, καφετέριες και στα μαξιλάρια των κρεβατιών και το ρόλο αυτό να έχουν αναλάβει συναδέλφισσες καμαριέρες από τα ξενοδοχεία. Ο λόγος ήταν προφανής. Δεν ήθελαν καμία πιστοποίηση των αντιπροσώπων! Ήθελαν να μπουν στο συνέδριο όλοι οι νόθοι και οι εργοδότες για να νομιμοποιήσουν οι ίδιοι την παρουσία τους. Το ίδιο επιχείρησαν όλο αυτό το διάστημα και στην ΟΙΥΕ.

Από την πρώτη μέρα, λοιπόν, ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό! Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών, δεν μπορεί να έχει μέσα όλους αυτούς που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων του συνεδρίου.

Όλα τα παραπάνω τα κάναμε γνωστά στους εργαζομένους. Πρέπει να το γνωρίζουν και οφείλουμε να τους ενημερώνουμε. Και δεν θα σταματήσουμε εδώ. Από αύριο το πρωί, δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δεν θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ό,τι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων, που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία, που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Αυτή η εκλεκτή αφρόκρεμα των εργατοπατέρων, με πρώτο βιολί τον πρόεδρό τους, επιχειρούν να δώσουν συνέχεια στο προκλητικό παραμύθι τους, ότι τάχα οι κινητοποιήσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών είναι αυτές που εμποδίζουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ! Χθες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμα κωμικοτραγικό βιντεάκι, που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ως σύγχρονος Βασίλης Καΐλας, κλαίγεται που δεν κινητοποιήθηκε η κρατική καταστολή για να τσακίσει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών και των εργατών. Ήθελαν ένα ακόμα συνέδριο με ΜΑΤ, μπράβους, ασφαλίτες, με το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στις εργατικές διαδικασίες.

Ξέρουν πολύ καλά όμως ότι το ταξικό κίνημα της χώρας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες, ούτε νόθους, ούτε μπράβους, ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να μάχεται και να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες, χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες – συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δικές τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!

Τους χαρίζουμε όλη τη σαπίλα, όλη τη δυσοσμία που αναδύουν.

Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα!

Δεν μπορούν να κάνουν τους εργάτες τραμπούκους και τους τραμπούκους εργάτες!

Δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες της τάξης μας, τους νεκρούς εργάτες στην Καλαμάτα, να στήνουν φιέστες για λίγους και εκλεκτούς, με προσκεκλημένους τους πάντες, αλλά όχι τους εργάτες – αντιπροσώπους.

Δεν μπορούν να μιλάνε για δημοκρατία, αυτοί που της έχουν «βγάλει τα μάτια» μέσα στα σωματεία όλες αυτές τις μέρες, μέσα στα εργατικά συνέδρια.

Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο οι εργοδότες, όπως ο γνωστός πλέον Καραγεωργόπουλος που χτίζει αξιοθαύμαστη καριέρα ως απόφοιτος της σχολής της ΓΣΕΕ, που Δευτέρα – Τέταρτη – Παρασκευή παραιτείται και Σαββατοκύριακο επιστρέφει, που τις μονές μέρες εκλέγεται από τη μια Ομοσπονδία και τις ζυγές από άλλη λες και τα σωματεία είναι τσιφλίκι του.

Η εξαφάνισή τους όλες αυτές τις μέρες επιβεβαιώνει πλήρως ότι όλη αυτή η συνδικαλιστική μαφία, το μόνο που φοβάται είναι η μαζική παρουσία των ίδιων των εργαζομένων!

Το ξαναλέμε: Αν νομίζουν πως από αύριο θα είναι μια ίδια μέρα, είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μας έλεγαν «συνεχίστε», εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι εδώ στην Καλαμάτα που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ, αλλά δεν μπορούν να ανεχθούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα ακόμα βήμα! Να συμπορευτούν μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε μαζί με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδηλώνουν στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που τους στηρίζουν σε όλη τη χώρα έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι «αποκλεισμένοι» της ντόλτσε βίτα..

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ό,τι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση.. Είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση, είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός