Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Έβρου στις 10 ΑπρίληΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Φιλάνε το χέρι του Παναγόπουλου…», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» (στηρίζει το ΠΑΜΕ) στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ στις 10 Απρίλη, όπου όπως επισημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, «σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη μαφιόζικη ηγεσία της ΓΣΕΕ, η διοίκηση του ΕΚΕ εισηγήθηκε και ψήφισε απόφαση για διορισμό διοίκησης στη Συνομοσπονδία με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ».

Στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στο ΔΣ του ΕΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Τόσο ο κ. Ασπιώτης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δεν είδαν μπράβους, νοθείες, μοιρασμένες αποβραδίς κάρτες αντιπροσώπων, αλλά τους κυρίους Παναγόπουλο, Καραγεωργόπουλο και ΣΙΑ που οι κακόμοιροι εμποδίστηκαν και δεν πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Σηκώνουν σκόνη για να κρύψουν τις δικές τους βρωμιές, αλλά τόσο ο κλέφτης όσο και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Τόσο σε ραδιόφωνα, ανακοινώσεις κ.ά επιτίθενται στο ΠΑΜΕ, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, μην απαντώντας σε τίποτα συγκεκριμένο.

– ΔΕΝ είδαν μπράβους και ανθρώπους της νύχτας στο συνέδριο της ΟΙΥΕ και στις απόπειρες σε Καλαμάτα και Ρόδο (παρότι υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που αποθανατίζουν μέλη της διοίκησης του ΕΚΕ μαζί με μπράβους)

– ΔΕΝ πήραν χαμπάρι την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για την πρωτοφανή απαγόρευση της δημοσιογραφικής κάλυψης του συνεδρίου.

– ΔΕΝ πήραν είδηση τους εκατοντάδες νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες που θέλησαν να πάρουν μέρος στις εργασίες. Πολλοί εξ αυτών έγιναν και πανελλαδικά γνωστοί, υπάρχουν τα ονόματα, μέσα σε αυτούς και η υπεύθυνη γνωστού σούπερ μάρκετ που ζητούσε από τους υπαλλήλους να «χαμογελάνε».

Παρά την εξόφθαλμη νοθεία και τρομοκρατία, η διοίκηση του ΕΚΕ ζητά ορισμό προσωρινής διοίκησης, αποκλείοντας, δημοκρατικά πάντα, τους εργαζόμενους αντιπροσώπους της ΔΑΣ. Ζητάνε δηλαδή να αποκλειστεί από το ΔΣ η δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη. Εύγε. Να χαίρονται τη δημοκρατία τους, να χαίρονται τους εργατοπατέρες τους.

Και αφού η κατρακύλα ως γνωστό δεν έχει πάτο, δε δίστασαν να γραφτεί αυτολεξεί στην απόφαση πως η διοίκηση του ΕΚΕ «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Παναγόπουλο να προχωρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες». Η ταύτιση με την εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι τόσο μεγάλη που δεν άντεξε και μέλος της πλειοψηφίας στη διοίκηση, ενώ ψήφισε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, αρνήθηκε να συμφωνήσει στην παραπάνω πρόταση.

Όση προσπάθεια και να κάνουν για να μην εκφράζεται η πραγματική γνώμη των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα, τοπικά και πανελλαδικά, τους υποσχόμαστε πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για σωματεία μαζικά, με ζωντανές διαδικασίες, ανοιχτές σε όλους τους εργαζομένους. Για σωματεία στο πλάι των συναδέλφων και όχι στο χαρτοφυλάκιο των αφεντικών και των διευθυντών τους.

Το ΠΑΜΕ ήταν η μόνη δύναμη που ήθελε να γίνει Συνέδριο εργατών από την πρώτη στιγμή. Συνεχώς προτρέπαμε να γίνει έλεγχος των καταγγελιών που κάναμε και να νομιμοποιηθούν οι πραγματικοί αντιπρόσωποι του Συνεδρίου. Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δεν τόλμησε να το κάνει ποτέ, επειδή ήξερε ότι θα αποκαλυφθούν οι βρωμιές τους.

Ακόμη, το ΠΑΜΕ είχε καταθέσει πρόταση το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, για να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα, μιας και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων είναι από την Αττική. Αντίθετα, το Συνέδριο χωρίς να υπάρχει απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ πήγε στη Ρόδο μακριά από τους εργάτες, σε υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο. Μάλιστα οργάνωσαν Συνέδριο για μια μέρα, δηλαδή μόνο και μόνο για να πάρουν τις καρέκλες τους.

Όπως φάνηκε, στον πρόεδρο του ΕΚΕ και στην πλειοψηφία του, ανατέθηκε ρόλος «ξεπλύματος» της βρωμιάς της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ. Για να βγάλεις όμως εις πέρας τέτοιες υποθέσεις σημαίνει ότι έχεις και αντίστοιχες στο ενεργητικό σου…

Για άλλη μια φορά, καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΕ να πάρει θέση για τις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες για:

– Το Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των 1.600 και πλέον εργαζομένων.

– Για το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με εργοδότη πρόεδρο και αντιπροσώπους σε όλο το νομό.

– Για το Σωματείο Οικοδόμων στο Σουφλί που έκανε εκλογές στα χαρτιά παρουσία του προέδρου του ΕΚΕ.

– Για το μεγαλύτερο ωματείο της Αλεξανδρούπολης που είναι εδώ και 1 χρόνο εκπρόθεσμο ενώ από αυτό έχει εκλεγεί το 30% των αντιπροσώπων στο συνέδριο του ΕΚΕ.

Να ξεκινήσουν να απαντάνε στις πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες, που τεχνηέντως αποφεύγουν να πάρουν θέση εδώ και ένα μήνα. Να σταματήσουν να επιτίθενται στα σωματεία που έχουν δράση, που σε δύσκολες συνθήκες παλεύουν κόντρα στην τρομοκρατία, στην απληρωσιά. Πήραν όμως την απάντηση που τους άξιζε από τους εργάτες του ΤΑΠ, από τη διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων που παρευρέθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ για να τους γνωρίσει και ο κ. πρόεδρος από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί και η στάση μέλους της διοίκησης που έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας και είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του κρατώντας «ίσες αποστάσεις» βγάζοντας λάδι τόσο την ηγεσία της ΓΣΕΕ όσο και του ΕΚΕ και έφτασε και στο σημείο να πει πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν επιλεκτικούς αγώνες και άμα ήταν πιο συνεπείς, δεν θα είχαν ψηφιστεί τα αντεργατικά νομοσχέδια. Ντροπή».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630328Συνολικές αναγνώσεις:
  • 91Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297520Συνολικοί επισκέπτες:
  • 73Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ